Dzūkų žinios

Leidėjams, verslininkams, ūkininkams Rūtai ir Dariui Brindzams veiklos ir idėjų provincijoje netrūksta

Dalintis:
Alytaus apskrities laikraščio „Dainavos žodis“ ir Lazdijų rajono laikraščio „Dzūkų žinios“ leidėjai: Darius Brindza ir jo žmona Rūta Margelytė-Brindzienė. (Danieliaus Jakubavičiaus nuotr.)

Jam 38-eri, jai 33-eji metai. Pažįstami jau 11, o kai susituokę, netrukus bus 8 metai. Gyvena Lazdijuose, ūkininkauja ir verslauja. Tai Alytaus apskrities laikraščio „Dainavos žodis“ ir Lazdijų rajono laikraščio „Dzūkų žinios“ leidėjai Darius Brindza ir jo žmona  Rūta Margelytė-Brindzienė.

Dariaus ir Rūtos pažintį galima pavadinti tarnybiniu romanu. Sutuoktiniai susipažino, kuomet Darius pradėjo dirbti UAB „Dzūkų žinios“ leidžiamo savaitraščio „Dainavos žodis“ reklamos vadybininku. Tuo metu Rūta dirbo kito šios įmonės leidžiamo laikraščio  „Dzūkų žinios“ redakcijoje. Nuo to laiko jie visur kartu. Po dvejų metų darbo Alytaus redakcijoje  D. Brindza tapo UAB „Dzūkų žinios“ direktoriumi ir iki šiol jai vadovauja.

„Kiekvienas leidinys turi informacinius portalus internete:  www.dzukuzinios.lt ir www.dainavoszodis.lt, taip pat ir „Facebook“ paskyras. O „Dzūkų žinios“ parduodamos ir Punske“, – kalbėjo vadovas D. Brindza.

R. ir D. Brindzai ne tik užsiima leidybos verslu, bet ir žemės ūkiu. (Danieliaus Jakubavičiaus nuotr.)

R. ir D. Brindzos ne tik užsiima leidybos verslu, bet ir žemės ūkiu. Nors pagal  specialybę Darius – inžinierius, baigęs Vilniaus Gedimino technikos universitetą, metalinių konstrukcijų inžineriją. Žmona Rūta Vilniaus pedagoginiame universitete – socialinę pedagogiką. Rūtos seneliai, tėvai bei brolis ūkininkavo jau nuo seno, tad ir ji su vyru drąsiai ėmėsi ūkio reikalų.

Šeima šiuo metu sodina Lietuvoje bene populiariausios „Vineta“ veislės bulves. Produkciją parduoda Lazdijų, Kalvarijos ir Alytaus  rajonuose. Šeimos fotografija iš šiuo metu vykstančio bulviakasio.

„Parašėme projektą jaunojo ūkininko įsikūrimui, įsigijome šiek tiek technikos ir aubrakų veislės karvių žindenių, kurios pas mus atkeliavo iš Vokietijos. Tokia buvo ūkininkavimo pradžia. Vėliau ėmėmės kitų žemės ūkio sričių:  pradėjome sodinti bulves, šiai ūkio sričiai esame sukūrę ir „Facebook“ paskyrą, ją pavadinome „Lazdijų bulvė“. Šiuo metu sodiname vienos veislės bulves, turbūt labiausiai šiuo metu Lietuvoje mėgstamą „Vineta“. Jų produkciją realizuojame Lazdijų, Kalvarijos ir Alytaus  rajonuose“, – pasakojo D. Brindza.

Jauni veiklūs žmonės neapsiribojo ūkiu ir leidybos verslu. „Lazdijuose turime fizinę parduotuvę, pavadinimu „Knygynėlis“, kurioje galima įsigyti Lietuvos leidyklų leidžiamų knygų bei kanceliarinių prekių, – pasakojo Rūta. – Prasidėjus pirmajam karantinui, teko laikinai užsidaryti. Ėmėmės įgyvendinti Dariaus idėją – sukurti elektroninę parduotuvę, kad pardavimai nereikalautų fizinio kontakto, tuo labiau jog praktiškai viskas persikėlė į elektroninę erdvę.“ Mokslo, biuro ir buities prekių jau galima įsigyti ir naujoje šių darbščių dzūkų sukurtoje elektroninėje parduotuvėje www.capsule.lt. „Šiuo metu parduotuvė siūlo 20000 skirtingų prekių, 170 gerai žinomų prekės ženklų, pasiūla tikrai didelė, prekes dažniausiai pristatome kitą dieną po jų užsakymo. Esame labai laimingi, džiaugiamės tuo, ką sukūrėme, ir noriai imamės naujos veiklos“, –  apie naują projektą pasakojo R. Margelytė-Brindzienė.

Verslininkai ir ūkininkai sukurtu gėriu dalijasi su mažiau turinčiais. Šiais metais penkių Lazdijų rajono šeimų vaikams dovanojo kanceliarinių prekių. „Bendravome su puikiai socialinę sritį išmanančia Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nare Odeta Lenkauskiene, kuri ir padėjo mums atrinkti penkias Lazdijų rajono šeimas,  jų vaikams mes padovanojome kuponus, už kuriuos jie galės apsipirkti mūsų elektroninėje parduotuvėje. Vaikai patys išsirinks, kokių prekių jiems labiausiai reikia, – kalbėjo R. Margelytė-Brinzienė. – Tikime, kad kitais metais tokių šeimų mes atrinksime dešimt ir kad ši rugsėjo akcija taps tradicine UAB „Dzūkų žinios“ akcija. Kaip sakė senovės romėnai: „Semper ad meliora – visada geresnių dalykų link.“

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: