Dzūkų žinios

Laikinojo įdarbinimo įmonė – bene tiesiausias patraukliausias variantas ieškantiems darbo užsienyje

Dalintis:

Neretą mūsų pakilti iš lovos, nuskambėjus žadintuvui, ir ruoštis į darbą motyvuoja tik mintis apie atlyginimą, proporcingą įdėtoms pastangoms. Deja, toli gražu neuždirbame tiek, kiek manome, jog esame verti, o neretai, deja, ir objektyviai kriterijais vertinant, uždarbis Lietuvoje nėra didelis. Tai – viena iš priežasčių, skatinusių ir tebeskatinančių tautiečius laimės (būkime sąžiningi: pastaroji dažnai neatsiejama nuo mūsų finansinės padėties) ieškoti vienoje ar kitoje užsienio valstybių. Laikinojo įdarbinimo įmonė – vienas iš variantų, padedančių prasibrauti, o neretai – ir įsitvirtinti užsienio darbo rinkoje.

Kaip susirasti darbą užsienyje?

Ieškant darbo Lietuvoje, šio klausimo turbūt nekiltų: darbo skelbimų internete apstu, belieka tik išsirinkti sau priimtinus variantus ir kreiptis nurodytai kontaktais. Kalbant apie darbą užsienį, viskas yra šiek tiek sudėtingiau, ypač, jei jūs esate Lietuvoje, o svajonių darbas – už daugybės kilometrų. Kokiais „kanalais“ pastarojo ieškoti?

Vienas iš variantų – pažįstamų rekomendacijos. Jei vieną ar kitą darbo vietą rekomenduoja jums gerai pažįstamas, patikimas žmogus, gal ir verta pasinaudoti pasiūlymu, tačiau tokie variantai, kai bendraujama su „draugų draugais“, neturėtų kelti susidomėjimo. Ar dar maža tokių istorijų, kai, likus apgautam, tenka krapštyti paskutinius centus kelionės atgal bilietui ar net – leisti naktis ant suolelio parke…

Jei darbo paieškos srityje esate ne naujokas bei turite geras anglų kalbos žinias, galite bandyti darbo pasiūlymų užsienyje ieškoti ir savarankiškai, naršydami skelbimus specializuotuose portaluose. Vėlgi, ir šiuo atveju turėtumėte išlikti budrūs: reali rizika „užkibti“ ant fiktyvių darbo skelbimų „kabliukų“.

Laikinojo įdarbinimo įmonė, žinoma, kruopščiai pasirinkta – bene tiesiausias kelias ieškantiems darbo užsienyje. Kaip pastarosios „veikia“? Darbo ieškantysis pasirašo laikinojo įdarbinimo sutartį su pastarąja, o ši pateikia darbo pasiūlymus srityje bei pozicijoje, atitinkančioje gebėjimus bei lūkesčius. Išvyka į vieną ar kitą darbo užsienyje projektą yra organizuojami komandiruočių principu. Priklausomai nuo individualių pageidavimų, galimas tiek ilgalaikis, tiek trumpalaikis darbas. Pastarasis variantas itin paklausus studentų, ieškančių darbo vasarai, tarpe.

Laikinojo įdarbinimo įmonių baidytis nereikia

Žodis „įdarbinimo agentūra“ dažno mintyse siejasi su kažkuo nepatikimu ir nesąžiningu, tik ir bandančiu iš naivių bedarbių išvilioti pinigus. Ir iš tiesų, jei agentūros atstovas ima reikalauti iš jūsų pinigų, nedelsiant nutraukite bet kokius ryšius. Įstatymai nurodo, jog įdarbinimo paslaugos privalo būti nemokamos ir sąžiningos agentūros tuo vadovaujasi.

Bijoti nereikia ir žodžio „laikinas“. Juk, sukite, laikinas darbas yra geriau nei jokio darbo, ar ne? Galiausiai, galite rinktis, priimti ilgalaikio ar trumpalaikio darbo pasiūlymus. Be to, laikinojo įdarbinimo agentūros yra suinteresuotos tęsti bendradarbiavimą su motyvuotais, sąžiningais darbuotojais ir, pasibaigus vienam projektui, stengiamasi pasiūlyti kitą priimtiną darbo vietos variantą. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: