Dzūkų žinios

Lazdijuose pandeminė situacija nuolat stebima, atveriama daugiau vietų vakcinacijai

Dalintis:
UAB ,,Lazdijų sveikatos centras“ vyriausioji gydytoja Virginija Venckuvienė.

Visoje šalyje daugėjant susirgimų COVID-19, o Lietuvoje vos kelioms savivaldybėms išlikus raudonojoje zonoje, Lazdijai atvėrė daugiau vakcinacijos vietų. Siekiant užkardyti užsikrėtimų plitimą ir suvaldyti pandemijos grėsmes, Lazdijų rajono gyventojai kviečiami laikytis nustatytų reikalavimų, o nespėję pasiskiepyti – tą padaryti dar greičiau ir patogiau.

„Kaip ir visoje šalyje, situacija Lazdijų rajone rimta, tačiau imamės priemonių ją efektyviai valdyti. Švietimo ir ugdymo įstaigose užfiksuoti ligos atvejai užkardomi, neleidžiant jiems peraugti į didesnius židinius. Tam įtakos turi ir tai, kad Lazdijų rajono ugdymo įstaigose pasiskiepijusių ar persirgusių pedagogų skaičius aukštas – net 96 proc. Kaip minėjau, situacija yra valdoma,  tačiau augantys susirgimų skaičiai rodo, kad privalome būti dar budresni ir saugoti save bei aplink esančius. Labai raginu gyventojus pasiskiepyti ir laikytis visų nustatytų reikalavimų bei specialistų rekomendacijų“, – kalbėjo Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Gyventojų patogumui – daugiau vakcinacijos vietų

Nuo spalio 5 dienos pasiskiepyti norintys rajono gyventojai gali tai padaryti Lazdijuose esančiame vakcinavimo centre bei pirminėse asmens sveikatos priežiūros įstaigose, kuriose yra prisirašę: VšĮ ,,Lazdijų savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centras“, UAB ,,Lazdijų sveikatos centras“, A. Vaišnoro IĮ šeimos gydytojo kabinete ir UAB „Gilona“.

Visose šiose įstaigose galima pasiskiepyti ir trečiąja – stiprinančiąja – doze. Trečiąja doze šiuo metu skiepijami vyresni nei 65 metų amžiaus gyventojai, medicinos įstaigų ir socialiniai darbuotojai  bei gyventojai, sergantys kai kuriomis lėtinėmis ligomis, jei po antrosios vakcinos dozės praėjo ne mažiau nei 6 mėnesiai.   

„Manau, kad vakcinavimo procese pasitelkti pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigas buvo teisingas žingsnis. Bendraujame su savo pacientais, jaučiame, kad jie mumis pasitiki ir ne tik teigiamai atsako į mūsų kvietimus atvykti skiepytis, bet ir patys aktyviai domisi, noriai skiepijasi. Tikiu, kad bendromis pastangomis pasieksime dar geresnius skiepijimosi rezultatus“, – sakė UAB ,,Lazdijų sveikatos centras“ vyriausioji gydytoja Virginija Venckuvienė.

Gyventojų prašoma elgtis atsakingai

Gyventojų prašoma dėvėti kaukes, dažnai plauti ir dezinfekuoti rankas ir paviršius, laikytis saugaus atstumo tarp žmonių ir nesibūriuoti. Pajutus peršalimo ligos požymius, rekomenduojama nedelsiant susisiekti su šeimos gydytoju ir izoliuotis.

Statistikos departamento spalio 13 dienos duomenimis, Lazdijų rajone serga 156 gyventojai, dar 141 izoliuojasi, savivaldybė užima 41 vietą tarp 60 šalies savivaldybių.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: