Dzūkų žinios

Alytus pasipildė dar viena labai reikalinga įstaiga – duris atvėrė Vaikų multisensorinė klinika, teiksianti psichosocialines reabilitacijos paslaugas

Dalintis:
Vaikų multisensorinė klinika jau laukia pacientų. (Alytaus miesto sav. nuotr.)

Rita Krušinskaitė

Vaikų multisensorinė klinika, skirta psichologinių ar psichiatrinių sutrikimų bei mišrių raidos sutrikimų turintiems vaikams, įsikūrė Daugų gatvėje 5A.

Idėja įsteigti multisensorinę kliniką, galė siančią padėti vaikams grįžti į visavertį gyvenimą ar bent pagerinti jų sveikatos būklę, kilo veiklioms Alytaus LIONS moterų klubo narėms.

Anot Alytaus LIONS moterų klubo prezidentės Sigitos Stasiukynienės, ji savanoriaudama Santaros klinikose matė, koks poreikis yra vaikų reabilitacijai, kurios laukti eilėse tenka mėnesiais, kad neretai tėvams tenka rinkti lėšas per įvairias akcijas, kreiptis į labdaros fondus, jog galėtų vaikams suteikti reabilitaciją užsienyje. „Klinika įkurta Alytuje, nes ir regionas gali pritraukti žmones iš didžiųjų miestų gydytis čia“, – neabejoja S. Stasiukynienė.

Kad tokia klinika labai reikalinga, pritarė ir vaikų ir paauglių gydytoja psichiatrė Vida Niemcienė: „Vaikų ir paauglių psichikos dienos stacionaro sąrašuose yra per šimtas ikimokyklinio ir pradinio mokyklinio amžiaus vaikų su autizmo spektro, mišriais raidos ir emociniais sutrikimais. Ir tokių sutrikimų turinčių vaikų vis daugėja.“

„Kai turi svajonę ar tikslą, jo sieki, o kai turi didelį tikslą, dirbi labai daug, bet jį taip pat pasieki. Šiandien mūsų buvimas čia dar kartą įrodo, kad visos svajonės gali išsipildyti ir visi tikslai gali būti pasiekti. Džiugu šiandien šiame renginyje matyti tiek daug gražių, jaunų, veiklių moterų, ant kurių stiprių ir kartu gležnų pečių šis projektas ir buvo įgyvendintas“, – dėkodama už bendrą indėlį ir sveikindama klinikos kolektyvą atidarymo proga sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Poliklinikos direktorius Marius Jasaitis tikisi, kad žinia apie Alytuje atidarytą Vaikų multisensorinę kliniką greitai pasklis po Pietų Lietuvos regioną ir ši įstaiga sulauks daugybės lankytojų. Klinikos paslaugomis galės naudotis ne tik Alytaus miesto, bet ir viso Pietų Lietuvos regiono vaikai.

Keturiuose klinikos kambariuose – minkštajame žaidimų, tamsiajame ultravioleto, žaidimų ir edukaciniame – sukurta aplinka stimuliuos jausmus ir emocijas, gerins suvokimą bei dėmesio koncentraciją, atmintį, pažinimą bei lavins kalbą, mažins agresiją ir baimes, išsiblaškymą, gerins psichosocialinę adaptaciją.

Iš ligonių kasų finansuojamas paslaugas bus galima gauti su šeimos gydytojo siuntimu, jos bus teikiamos įvertinus sveikatos būklę ir sudarius individualų gydymo planą. Klinikoje pacientai bus priimami 15–19 valandomis, reabilitacijos seansas truks pusvalandį. Teikiant paslaugas, pagal poreikį galės dalyvauti ir tėvai. Atsižvelgiant į indikacijas, reabilitacija galės būti teikiama ir kelių vaikų grupei vienu metu.

Vaikų multisensorinės klinikos įrangos vertė – 75 tūkst. eurų, projektą įgyvendino ir prie jo prisidėjo Alytaus LIONS moterų klubas, Alytaus Dzūkijos LIONS klubas, Velizy-Vilakublė (Prancūzija) LIONS klubas, Alytaus miesto savivaldybė, Alytaus poliklinika, rėmėjai ir geros valios alytiškiai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: