Dzūkų žinios

Dramatiška situacija Lenkijos pasienyje gąsdina ir Lietuvą

Dalintis:

Algimantas Mikelionis

Ūsuotojo šėtono A. Lukašenkos režimas jau seniai peržengė visas įmanomas beprotybės ribas, bet kaip bebūtų keista, to jam dar nebeužtenka. Iš pradžių nedideli būreliai, norintys prasibrauti per Baltarusijos–Lietuvos sieną, buvo labai jau kuklūs ir mūsų pasieniečiai gana lengvai juos išgaudydavo, tik vienetai ar kelios dešimtys, peržengę minimą sieną, likdavo laikinose arba pastoviose stovyklose mūsų šalyje.

Tuomet Lazdijų rajonas, priėmęs nemažą būrį pabėgėlių, tinkamai jais pasirūpino laikinoje stovykloje Kapčiamiestyje. Jeigu iš pradžių šio jaukaus ir mielo miestelio gyventojai atėjūnus pasitiko priešiškai, tai vėliau, pamatę, kad pabėgėliai jokio didelio pavojaus nekelia, nurimo, ir gyvenimas grįžo į savo vėžes. Kapčiamiestis net tapo pavyzdžiu, kaip tinkamai tvarkytis su pabėgėlių srautu, su juo nekonfrontuoti ir gražiai sugyventi. Net aukšti mūsų respublikos pareigūnai turėjo pripažinti sėkmingus mūsų rajono vadovų ir Kapčiamiesčio seniūno bei jo komandos veiksmus.

Bet nuo pat šios savaitės pirmadienio situacija Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje pradėjo ne juokais kaisti. Nusikalstamo Baltarusijos režimo pareigūnai į pasienį automobiliais ir autobusiukais pradėjo gabenti šimtus pabėgėlių, tad po kurio laiko į Lenkiją ketino prasibrauti jau keli tūkstančiai pabėgėlių. Padėtis pasidarė labai sudėtinga ir rimta, tad kitas žingsnis būtų jau karas. Lenkijos pasieniečiai ir kariuomenė sėkmingai atrėmė į riaušes virtusį veržimąsi per savo valstybės sieną. Migrantai šiuo atveju atsidūrė tarp dviejų ugnių – Lenkijos pareigūnų ir Baltarusijos režimo ginkluotųjų pajėgų. Atgal į pastarąją valstybę grįžti jiems nebėra jokių šansų, nes baltarusių jėgos struktūrų atstovai, tikri galvažudžiai, davė jiems nedviprasmiškai suprasti, kuo tai gali jiems baigtis.

Dabar Baltarusijos pusėje, prie pat Lenkijos sienos, migrantai įsikūrė laikiną stovyklą, kurioje ne tik suaugę vyrai, bet ir vaikai, ir moterys. Baltarusijos režimas tik ir laukia, kad, migrantams veržiantis per sieną, būtų sužeisti ar nukauti maži vaikai. Tuomet A. Lukašenka, suplėšęs baltinius ant krūtinės, šauktų visam pasauliui, kad štai kokios Europos Sąjungos ir NATO vertybės, ponai ir ponios! Galima net neabejoti, kad jeigu migrantai, išvydę, kad niekaip nepateks į Lenkijos teritoriją, ir pasuks atgal, nei vienam Baltarusijos pareigūnui galvažudžiui nė ranka nesudrebės juo nušaunant. Po to būtų kaltinami, galite neabejoti, lenkų pareigūnai. Jeigu po suklastotų prezidento rinkimų Baltarusijoje režimo galvažudžiai net neabejodami daužė, kankino, kišo į kalėjimus, žudė savo tautiečius, tai ar nors kiek jie sudrebės žudydami migrantus? Klausimas retorinis.

Antradienio pavakarę Lenkijos žvalgyba pranešė, kad didelis baltarusių pareigūnų padalinys artėja prie migrantų stovyklos prie pat Lenkijos sienos. O ką baltarusių valdžia atsako į Lenkijos klausimus? O ji lyg niekur nieko kaltina Lenkijos valdžią migrantų krizės kurstymu!!! Melas, melas ir dar kartą melas – nieko daugiau neišgirsi iš bepročio A. Lukašenkos ir jo režimo pakalikų. Bet šio diktatoriaus dienos anksčiau ar vėliau baigsis, nes dar nebuvo nei vienos diktatūros, pastatytos ant nekaltų žmonių kančių ir aukų, kuri nežlugtų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: