Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Eilinę darbo dieną po darbų 120 km atvykę į Lazdijus žmonės tikėjosi aplankyti mirusios močiutės kapus. Kadangi metas jau buvo tamsus, nors ir ne vėlyvas, labai nustebo, kad kapinės… neapšviestos. Nė vienas šviestuvas nedegė. Liūdna, nes kapo nerado net pasišviesdami telefonais. Dar vienas panašus atsitikimas įvyko Vėlinių savaitgalį. Turistai iš Izraelio, atvykę į mūsų rajoną aplankyti čia esančių žydų kapų, pasikvietė jas parodyti mūsų rajono gidą, kuris nurodęs kelią iki kapų buvo apstulbęs, kokią netvarką ten rado, ir pasijuto kaltas be kaltės.

• Lazdijų pašto skyrius persikelia į naujas patalpas Senamiesčio gatvėje Nr. 1. Jos yra vos už 100 metrų nuo dabar esančių, tačiau bus modernesnės, prabangios, labiau atitiks klientų poreikius ir Lietuvos pašto veiklos strategiją. Anksčiau buvo manoma, kad tame pastate atsidarys restoranas su boulingo taku. Nėra aišku, ar pastatą Lietuvos paštas išsinuomojo, ar nusipirko. Nekilnojamojo turto skelbimų portalo www.aruodas.lt duomenimis, šis pastatas parduodamas už 429 000 eurų.

• Lapkričio 24 dieną planuojamas tarybos narių ir medicinos darbuotojų susitikimas, kurio metu bus tariamasi dėl Lazdijų ligoninės ateities. Bus svarstoma, ar Lazdijų ligoninė jungsis prie VšĮ „Lazdijų rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro“ ir taps bendruomenės sveikatingumo centru, ar liks toks pats juridinis vienetas kaip dabar, tik teiks paliatyviosios slaugos ligoninės paslaugas. Nė vienas iš variantų nieko gera lazdijiečiams nežada.

• Daugelis miestelėnų, apšvietus savivaldybę purpurine spalva, ją praminė Takešio pilimi ir patyliukais pradėjo kalbėti, kas galėtų būti tos pilies kupriukas. Tikriausiai visi žino, kas mažiausią žodį ten turi ir kas iš paskos nuolat laksto, nors ir vadinasi valdžia. O Takeši pilis Lietuvoje išgarsėjo todėl, kad Fumito Tomoi (jap. 友井 史人 = ), japonų televizijos laidų vedėjas ir verslininkas, 14 metų gyvenęs Lietuvoje, įgarsino lietuvių kalba japonišką laidą „Takeši pilis“.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: