Dzūkų žinios

Kai kas vis dar siūlo derėtis su nusikaltėliais V. Putinu ir A. Lukašenka

Dalintis:

Algimantas Mikelionis

Kai dabar netyčia nugirsti nepažįstamų žmonių pokalbius, dažnokai išgirsti, kad dėl humanitarinės krizės ir vykstančio karo Lenkijos ir Baltarusijos, Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje yra kalti ne nusikalstamų režimų lyderiai V. Putinas ir A. Lukašenka, o Lietuva ir Lenkija. Pastarosios demokratinės ir laisvos šalys neva aktyviai kišosi į Baltarusijos vidaus reikalus po vasarą šioje šalyje įvykusių prezidento rinkimų. Ponios ir ponai, niekas į laisvų šalių reikalus nesikiša, jeigu ten vyksta demokratiniai rinkimai ir jų rezultatai nėra klastojami. Diktatorius A. Lukašenka net nesivargino per rinkimus pavaizduoti, kad tarp jo ir oponentų vyko atkakli kova, o nieko nelaukdamas plačiu mastu suklastojo rinkimų rezultatus ir pasiskelbė Baltarusijos prezidentu.

Visiškai normalu ir dėsninga, kad absoliuti dauguma Baltarusijos žmonių išėjo į gatves ir vieningai pareiškė savo nuomonę apie suklastotus rinkimų rezultatus. Minsko režimas nieko nelaukdamas į gatves išvedė karinę techniką ir iki dantų ginkluotus galvažudžius. Kova buvo itin nuožmi ir ilga, bet ką gali taikūs protestuotojai plikomis rankomis kovodami su ginkluotomis A. Lukašenkos gaujomis. Galvažudžiai be jokio gailesčio ir abejonių mušė, daužė, prievartavo ir kankino laisvus žmones ir nemažai jų net nužudė. Kitus uždarė į kalėjimus ir iki šiol kalina žiauriomis ir nežmoniškomis sąlygomis.

Natūralu, kad kaimyninės laisvos šalys Lenkija ir Lietuva išreiškė aiškų ir vienbalsį nepritarimą Minsko budelio ir jo sėbrų veiksmams. Dalis baltarusių neatlaikę žvėriškų režimo veiksmų buvo priversti palikti savo šalį ir pabėgo į Lenkiją ir Lietuvą ar kitas laisvas ir demokratines užsienio šalis. A. Lukašenka ir jo nusikalstamas režimas nepamiršo laisviems Baltarusijos žmonėms ištiestos Lenkijos ir Lietuvos rankos ir to, kad šios valstybės visam pasauliui pirmiausia raportavo, kokie baisumai dėjosi Baltarusijoje.

Tuo tarpu dalis žmonių Lietuvoje susigūžę šnibždėjo, kad be reikalo mūsų valstybė remia Baltarusijos kovotojus už laisvę, tarptautiniu lygiu pasisako ir ragina kitas laisvo pasaulio šalis prieš kruviną batkos režimą imtis kuo griežtesnių priemonių. Taip pat mūsų valstybė priėmė pabėgėlius iš Baltarusijos, kurie neatlaikė budelių teroro.

Buvo galima net neabejoti, kad Minsko režimas ir asmeniškai pats A. Lukašenka nepamirš šių Lietuvos veiksmų, ir iš karto, kai tik galės, mums ir Lenkijai bus keršijama be jokių skrupulų. Tad Lenkijos ir Lietuvos pasieniuose kilusios pabėgėlių krizės nebuvo joks atsitiktinis dalykas, o A. Lukašenkos režimo kerštas Lenkijai ir Lietuvai už ankstesnius šių valstybių veiksmus, nukreiptus prieš A. Lukašenkos režimą. Žinoma, viskas vyksta su Rusijos ir paties V. Putino pritarimu ir palaiminimu. Batka siaučia tiek, kiek caras Chuilo jam leidžia, o laisvos ir nors truputį savarankiškos Baltarusijos valstybės seniai nėra, nes ją prarijo Rusija, o vietoj šių dviejų valstybių atsirado viena, kurią prof. V. Landsbergis pavadino Rusbelu.

Tad itin keistas atrodo kai kurių lietuvių noras bendrauti ir derėtis su nusikaltėliais ir tarptautiniais teroristais. Šių kinkadrebių manymu, jeigu Lietuva nebūtų nieko dariusi ir nepalaikiusi baltarusių, trokštančių išsivaduoti iš režimo pančių, Baltarusija nebūtų sukėlusi pabėgėlių krizės ar dar kokio nusikaltimo. Turint sieną su Rusbelu galima buvo neabejoti, kad jie anksčiau ar vėliau sieks sukelti neramumus, kurie bus nukreipti prieš ES ir NATO. Kadangi esame pafrontės linijoje, belieka būti budriems ir pasiruošusiems bet kokioms staigmenoms.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: