Dzūkų žinios

Kas bjauroja mūsų rajono gražų veidą?

Dalintis:

Daugelis kitų Lietuvos savivaldybių pavydi Lazdijams išskirtinės geografinės lokacijos – tai rajonas, nuo kurio prasideda iš Vakarų Europos atvykstančių svečių pažintis su mūsų valstybe, tai puiki vieta bent trumpam užlaikyti svečius ir supažindinti juos su mūsų rajono įžymybėmis, sudaryti sąlygas jiems išleisti šiek tiek pinigų ir susikurti teigiamą pirmąjį įspūdį apie Lietuvą.

Ši lokacija iš vienos pusės suteikia daug galimybių, o iš kitos – didelę atsakomybę, kaip bus sugebėta tomis galimybėmis pasinaudoti.

Neseniai socialiniuose tinkluose pasirodė Merkinės gyventojo, archeologijos magistro įspūdžiai apie tai, koks liūdnas vaizdelis pasitinka svečius iš Vakarų, kirtus Lenkijos–Lietuvos sieną ir įvažiavus į Lazdijų rajono teritoriją. Pastabų autorius teigia, kad, įvažiavus į Lietuvą, svečius pasitinka tamsa, neapšviestas kelias, o Lazdijų rajono valdų vaizdelis irgi nieko gražaus nežada.

Ko gero daugelis, grįžtančiųjų iš Lenkijos, pastebėjo, jog Lazdijų rajonas mus pasitinka labai neišraiškingai – sena degalinė, prieš daug metų pastatyta, ir šalia Lazdijų turizmo centro apleista bakūžė. Jokių išradingų plakatų, pastatų, užeigų. Tik nuobodus kaimo peizažas.

Komentaras paimtas iš autoriaus FB paskyros.


Jei palyginsime analogišką vaizdelį įvažiavus iš Lietuvos į Lenkiją, tai pastebėsime ne vieną kavinę, elegantišką restoraną su vaizdu į ežerą, nuotaikingas reklamas.

Ar užsienio svečiai, panorę nors trumpam pasižvalgyti po Lazdijų rajoną, pamatys sutvarkytus kelius, prižiūrėtus turistinius objektus? Dėl to kyla abejonių.

Žinomas Lazdijų gidas Jonas Malinauskas papasakojo apie nemalonią situaciją, į kurią jis pateko Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis.

„Prieš šventes su manimi susisiekė žmonės iš Izraelio ir paprašė, kad juos palydėčiau į šalia Lazdijų esančias žydų kapines. Buvo didelė gėda, kai su svečiais į kapines teko važiuoti tragiškai duobėtu, nesutvarkytu keliu, o kapines radome visiškai apleistas. Svečiai iš Izraelio buvo pašiurpę. Bandžiau atsiprašinėti dėl tokios situacijos, jie suprato, jog tai, ką jie patyrė mūsų rajone, – ne mano kaltė. Ar rajono valdžia supranta, jog toks neūkiškumas ir abejingumas labai kenkia mūsų rajono ir tuo pačiu visos Lietuvos įvaizdžiui“, – retoriškai klausė žinomas mūsų krašto gidas.

Prieš savaitę „Dzūkų žinios“ rašė apie tai, kad turistai negali aplankyti garsaus Paveisininkų piliakalnio, nes prie jo neįmanoma privažiuoti autobusu ir lengvuoju automobiliu, o laiptai į piliakalnį yra avarinės būklės, jais lipti yra labai pavojinga. Rajono valdžia teisinasi, jog šiemet neturi pinigų šio svarbaus turizmo objekto sutvarkymui.

Šis piliakalnis pirmu numeriu įtrauktas į projekto „Dzūkijos piliakalnių kelias“ sąrašą, kuris reklamuojamas penkiose šalies savivaldybėse.

Žinoma, kai Lazdijų rajono savivaldybėje didžiausias nedarbas šalyje, tai atrodo, kad rajono įvaizdis nėra savivaldybės veiklos dominantė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: