Dzūkų žinios

Popieriniai laiškai su sąskaitomis kainuos brangiau. Verta jų atsisakyti!

Dalintis:

Vietinės rinkliavos mokėjimo pranešimus gauti elektroniniu paštu yra pigiau ir paprasčiau, o netrukus tai gali tapti būtinybe.

Popierinių pranešimų siuntimo svarstoma atsisakyti dėl drastiškai augančios šios paslaugos kainos. Norintiems toliau gauti atspausdintus pranešimus, už tai gali tekti papildomai mokėti – jų spausdinimo ir pristatymo kaina būtų įskaičiuota į mokėjimo pranešimą.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrui kasmet tenka išsiųsti daugiau kaip 90 tūkstančių mokėjimo pranešimų, patikslintų pranešimų bei įspėjimų apie susidariusias skolas.

Lazdijų rajono savivaldybėje iš daugiau kaip 11, 5 tūkstančio rinkliavos mokėtojų šiuo metu elektroninius pranešimus yra užsisakę 634 fiziniai ir juridiniai asmenys.

Spausdintų pranešimų siuntimas – brangi paslauga. ARATC kasmet už ją sumoka daugiau kaip 70 tūkst. eurų. O „Lietuvos paštas“ jau pranešė, kad nuo šių metų gruodžio 1 dienos laiškų siuntimas dar labiau pabrangs.

Todėl svarstoma nuo 2023 metų visiškai atsisakyti popierinių mokėjimo pranešimų siuntimo arba į mokėjimo pranešimus įtraukti spausdinimo ir pristatymo kainą, taip skatinant rinkliavos mokėtojus atsisakyti popierinių mokėjimo pranešimų.

Perėjimas prie elektroninių pranešimų būtų laipsniškas ir nuoseklus. Priminimai apie tai gyventojams bus išsiųsti kartu su ateinančių metų mokėjimo pranešimais. Įmonės priminimus taip pat gaus kartu su pranešimais.

Tačiau turinčius galimybę raginame jau dabar atsisakyti spausdintų mokėjimo pranešimų ir rinktis pigesnį, patogesnį ir ekologiškesnį jų pristatymo būdą – siuntimą elektroniniu paštu.

Tą padaryti galima prisijungus prie Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro savitarnos svetainės https://www.aratc.lt/vietine-rinkliava/e-paslaugos-e-vietine-rinkliava/.

Labai svarbu nurodyti teisingą ir naudojamą elektroninio pašto adresą. Adresui pasikeitus, būtina atnaujinti duomenis savitarnos sistemoje.

Negautas mokėjimo pranešimas neatleidžia nuo rinkliavos mokėjimo. Laiku nesumokėjus rinkliavos, kaupiasi skola, skaičiuojami delspinigiai.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: