Dzūkų žinios

Punskiečiai nejaučia nerimo nei dėl migrantų, nei dėl koronaviruso

Dalintis:
Žurnalistas, portalo punskas.pl redaktorius, poetas, vertėjas, fotografas, knygų sudarytojas ir redaktorius Sigitas Birgelis.

Šiuo metu Lietuvoje dažniausiai aptarinėjamos temos – migrantų krizė Lietuvoje ir Lenkijoje bei su koronaviruso valdymu susijusios problemos. Pasidomėjome, ar tos pačios problemos taip pat svarbios ir pas mūsų kaimynus – vos už keliolikos kilometrų nuo Lazdijų nutolusiame Punsko krašte. Panašu, jog ten žmonės gyvena ramiau.

Punske dirbantis žurnalistas, portalo punskas.pl redaktorius, poetas, vertėjas, fotografas, knygų sudarytojas ir redaktorius Sigitas Birgelis teigė, jog dėl migrantų antplūdžio prie Lenkijos ir Lietuvos sienų su Baltarusija Punsko gyventojai visai nesijaudina ir nerimo nejaučia.

„Nors migrantų susibūrimo vietos yra visai netoli, toje pačioje Seinų apskrityje, mūsų žmonių nuotaikos nelabai susijusios su įvykiais Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje, nors Kuznica, prie kurios susibūrė emigrantai, yra apie 30 kilometrų nuo Punsko. Nė vienam iš mūsų krašto žmonių neteko betarpiškai susidurti su migrantais. Viskas, ką žinome apie tai, tai tik iš spaudos, nors informacija spaudoje yra labai ribota, žurnalistams neleidžiama atvykti arti prie migrantų. Naudojamės tik oficialia informacija“, – sakė Punsko žurnalistas.

Jis pripažino, jog vietos žmonių požiūris į migrantus nėra neigiamas.

Punsko krašto lietuviai yra tolerantiški, jie supranta, kad šiam kraštui migrantai, nepavojingi.

„Mūsų krašto lietuviai yra tolerantiški, jie supranta, kad šiam kraštui emigrantai nepavojingi, nes jie nori vykti į Vokietiją. Visuomenė nesijaudina dėl migrantų, nejaučia pavojaus požymių. Mes labiau užjaučiame migrantus dėl tos padėties, kurioje jie atsidūrė“, – sakė ponas Sigitas.

Jis pripažino, jog Lietuvoje kitokia situacija, nes mūsų šalis įsileido keletą tūkstančių nelegalių migrantų, kurių tolesnio likimo sprendiniai nėra paprasti.

Pasidomėjus kita mūsų laikų aktualija – koronaviruso valdymu ir su šia liga kylančių problemų sprendimu, Sigitas pastebėjo, jog Punsko krašte yra daug sergančiųjų koronavirusu, tačiau žmonės į tai žiūri abejingai.
„Sergančiųjų daug, daugelis neina pas gydytojus, vengia testuotis. Pas mus nėra Galimybių paso, nes tai Lenkijoje – nereikšmingas dalykas, pas mus sakoma, kad valstybė nediskriminuoja žmonių. Niekas parduotuvėse nereikalauja kaukių, o darbdavys negali paklausti savo darbuotojo, ar jis pasiskiepijo nuo COVID-19. Panašu, kad ir šiuo klausimu mes ramiau gyvename nei Lietuvos žmonės“, – sakė Punsko žurnalistas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: