Dzūkų žinios

Rajono vadovai važinės beveik nauju limuzinu

Dalintis:
Automobilis, kuriuo važinėja ir važinės tiek savivaldybės vadovai, tiek darbuotojai. Nuomos kaina mėnesiui su PVM sudaro 600 eurų, į šią kainą įskaičiuotos paslaugos, kurias paprastai savivaldybė moka iš savo biudžeto.

Savivaldybė skundžiasi labai pasenusiu automobilių parku ir negaili lėšų naujiems automobiliams įsigyti ir nuomotis. Nors savivaldybės vadovai teigė, jog visų pirma dėmesys skirtas arčiausiai žmonių esančių seniūnijų darbuotojų transportui, tačiau, atnaujinant savivaldybės automobilių ūkį, pirmiausia buvo nuspręsta išsinuomoti limuzino klasės automobilį „VW Passat Lim. Business“, kuriuo važinės rajono vadovai. O seniūnijoms naujesnis transportas pažadėtas ateinantį pavasarį.

Apie naująjį automobilį, savivaldybės tarnybinių automobilių parko būklę kalbamės su Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktore Ilona Šaparauskiene.

– Gerbiamoji direktore, kokiu tikslu buvo išnuomotas limuzino klasės automobilis „VW Passat Lim. Business“? Kokia nuomos kaina? Kas juo važinės?

– Savivaldybės transporto atnaujinimas yra neišvengiamas ir tai atliekame palaipsniui. Jūsų minimas automobilis buvo išnuomotas tam, kad į tolimesnes komandiruotes vykstantys darbuotojai ir vadovai sėkmingai pasiektų kelionės tikslą. Buvę atvejų, kai, pakeliui sugedus automobiliui, tenka praleisti suplanuotus svarbius susitikimus ar renginius. Kad tai nepasikartotų, buvo išnuomotas Jūsų minimas automobilis, kuriuo važinėja ir važinės tiek savivaldybės vadovai, tiek darbuotojai. Nuomos kaina mėnesiui su PVM sudaro 600 eurų, į šią kainą įskaičiuotos paslaugos, kurias paprastai savivaldybė moka iš savo biudžeto.

– Kokius tarnybinius automobilius dar turi Lazdijų rajono savivaldybė? Kokio jie senumo? Kas jais važinėja?

– Iš viso Lazdijų rajono savivaldybė turi 21 automobilį, iš kurių 2 šiuo metu likviduojami. Vidutinis automobilių amžius – 20 metų. Jais darbo reikalais važinėja savivaldybės darbuotojai bei vadovai.

– Kiek vairuotojų dirba, aptarnaudami tarnybinius automobilius?

– Savivaldybėje dirba 4 vairuotojai, tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad jų darbas nėra tik vežioti savivaldybės darbuotojus ir vadovus. Pandemijos laikotarpiu jie vyksta parvežti ligonių, testavimui atveža rajono gyventojus, vyksta pasiimti vakcinų ir pan.

– Ar savivaldybės vadovai turi tarnybinius automobilius? Kas juos vairuoja – patys vadovai ar vairuotojai?

– Savivaldybės vadovai neturi tarnybinių automobilių. Jie į komandiruotes vyksta tuo metu techniškai tvarkingu savivaldybei priklausančiu automobiliu. Neretai į susitikimus ir šventes savaitgaliais rajono vadovai vyksta nuosavu transportu. Savivaldybei priklausantį transportą įprastai vairuoja vairuotojai, tačiau neretai ir patys savivaldybės darbuotojai ar vadovai.

– Kokiais tarnybiniais automobiliais važinėja seniūnijų darbuotojai? Ar visi jie turi tarnybinius automobilius?

– Visoms seniūnijoms yra priskirtos transporto priemonės, tačiau dėl nuolatinių gedimų jų išlaikymas yra gana brangus. Kaip jau minėjau, visų pirma dėmesys skirtas arčiausiai žmonių esančių seniūnijų darbuotojų transportui. Nors ir užsitęsus, pagaliau sudaryta seniūnijoms skirtų automobilių nuomos sutartis. Jie seniūnijas turėtų pasiekti jau kitų metų pavasarį.

– Kokios yra savivaldybės išlaidos, skiriamos tarnybinių automobilių išlaikymui ir eksploatavimui?

– Per 2020 metus automobiliams išleista suma (kuras, remontas, draudimas ir t. t.) buvo beveik 32 tūkst. eurų.

– Dėkojame už informaciją.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: