Dzūkų žinios

Rožinė rajono valdžios svajonė apie „Lazdijų paslaugas“ – vis dar embriono stadijoje

Dalintis:
Senamiesčio gatvė laukia, kada pradės veikti UAB „Lazdijų paslaugos“. Gal tada bus išspręsta ilgametė šios gatvės problema? („Dzūkų žinių“ redakcijos nuotr.)

Nors liepos mėnesį rajono savivaldybės taryba pritarė naujo darinio – uždarosios akcinės bendrovės „Lazdijų paslaugos“ – steigimui, tačiau iki šiol ši bendrovė neveikia ir neatlieka tų darbų, apie kuriuos svajojo rajono merė ir kiti savivaldybės vadovai.

Džiaugėsi nauja bendrove

Kaip buvo teigiama liepos mėnesį vykusiame tarybos posėdyje, pristatant naująją bendrovę „Lazdijų paslaugos“, ji galės atlikti atliekų tvarkymo, daugiabučių namų administravimo, gatvių, pakelių priežiūros paslaugas, ši bendrovė veiks komunaliniame sektoriuje, vienintelis akcininkas – Lazdijų rajono savivaldybė.

Tuomet merė Ausma Miškinienė teigė, jog su seniūnais jau yra aptartas šis klausimas, ir jie dėkojo už tokią bendrovę.

„Seniūnai džiaugiasi, kad bendrovei bus deleguojami sudėtingiausi darbai, vyks centralizuotas savivaldybės tvarkymas. Daugelis rajonų tai išbandė, žinau, kaip tai pasiteisino Druskininkuose, Jonavoje. Tai galimybė gauti greitesnę ir efektyvesnė paslaugą, padėti seniūnijoms darbus atlikti greičiau ir su mažesniais kaštais“, – liepą kalbėjo merė.

Tame pačiame Tarybos posėdyje Valdas Petras Mikelionis teigė, jog tokia bendrovė bus tikrai naudinga: „Jai bus perduotas daugiabučių administravimas, o tai labai aktualu, čia turime daug problemų, taip pat rūpestis namų renovacija, kuri labai sulėtėjo. Dirbau seniūnu, todėl žinau, kiek darbo sąnaudų reikia prižiūrėti aplinką. Bendrovė galės pasiūlyti daug paslaugų – šakų išvežimą iš kiemų, polietileno nuo šieno rulonų išvežimą iš ūkininkų, mažės bedarbystė, bus daugiau darbų atliekama už tas pačias lėšas.“

Opozicijos lyderis Artūras Margelis domėjosi, kur bus šios bendrovės bazė, kiek pinigų bus investuota į technikos įsigijimą, tačiau konkretaus atsakymo taip ir nesulaukė.

Dar nevykdo jokios veiklos

Dabar, kai už lango lapkritis, artėja žiemos darbai, pasidomėjome, kaip sekasi naujai bendrovei ir pateikėme klausimus savivaldybės administracijos direktorei Ilonai Šaparauskienei.

– Kas vadovauja šiai bendrovei?

– UAB „Lazdijų paslaugos“ užregistruota Juridinių asmenų registre. Jos direktoriumi, kol teisės aktų nustatyta tvarka bus priimtas UAB „Lazdijų paslaugos“ direktorius, laikinai paskirtas Aidas Simanynas. Noriu atkreipti dėmesį, kad tai tik bendrovės steigimas ir yra gana ilgas bei sudėtingas procesas. Daugelis dalykų dar yra derinami, tad laikino direktoriaus krūvis – minimalus.

– Kur įsikūrusi naujoji bendrovė?

– Kol kas, kol UAB „Lazdijų paslaugos“ pradės realią veiklą, ji yra įregistruota adresu Vilniaus g. 1, Lazdijai.

– Kiek darbuotojų ten dirba? 

– Kol kas UAB „Lazdijų paslaugos“ 0,25 etato krūviu dirba tik direktorius.

– Kokius darbus bendrovė planuoja atlikti ar jau atliko?

– Bendrovės planuojama veikla: atliekų tvarkymo, daugiabučių namų administravimo, Lazdijų rajono savivaldybės viešųjų erdvių, kelių, pakelių ir gatvių priežiūros tvarkymo paslaugos, taip pat daugiabučių namų renovacijos bei modernizavimo administravimo paslaugos.

– Kokią techniką turi „Lazdijų paslaugos“?

– Kol kas jokios technikos UAB „Lazdijų paslaugos“ neturi.

– Iš kokių lėšų finansuojama bendrovės veikla, koks planuojamas bendrovės biudžetas?

– Visa bendrovės veikla šiuo metu aptariama ir tikslinama. Planuojama, kad UAB „Lazdijų paslaugos“ savo pajamas užsidirbs pagal nustatytus veiklų įkainius, tačiau, kol bendrovė įgaus pagreitį, savivaldybė suteiks finansinę paramą.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: