Dzūkų žinios

Šeštokų mokyklos vaikai mėgaujasi ramybės oaze

Dalintis:
Šeštokų mokyklos direktorė A. Burbaitė: „Pagrindinė šio kambario funkcija – nuimti stresą vaikams, ypač turintiems specialiųjų poreikių, buvimas šiame kambaryje padeda sumažinti įtampą, sudaro sąlygas pailsėti ir atsipalaiduoti.“

Ugdymo įstaigose įrengti relaksacijos kambariai Europoje nėra naujovė. Prieš kelerius metus tokių sensorinių kambarių, kuriuose moksleiviai galėtų atsipalaiduoti, įrengimas buvo pradėtas ir Lietuvoje. Jie veikia didžiuosiuose šalies miestuose, taip pat pas mūsų kaimynus Druskininkuose.

Spalio mėnesį tokio kambario atidarymas įvyko ir Šeštokų mokykloje.

Mokyklos direktorė Alma Burbaitė pripažino, jog šio kambario įrengimas buvo ilgametės svajonės išsipildymas. Pagrindinė šio kambario funkcija – nuimti stresą vaikams, ypač turintiems specialiųjų poreikių, buvimas šiame kambaryje padeda sumažinti įtampą, sudaro sąlygas pailsėti ir atsipalaiduoti.

Pasidomėjus, kaip kilo mintis įrengti tokį kambarį, A. Burbaitė sakė, jog mokykloje yra daug hiperaktyvių vaikų, todėl reikia kartais ir nusiraminimo kambario.

„Reikia ramybės oazės, kur skamba švelni muzika, girdėti vandens čiurlenimas, tai, kas vaiką ramina. Šį kambarį rekomendavo įrengti su vaikais dirbanti psichologė, taip pat ir moksleiviai jo labai norėjo“, – sakė mokyklos direktorė.

Anot pašnekovės, tokie sensoriniai kambariai jau yra įrengti ne vienoje mokykloje, yra pagaminta nemažai jiems būtinos įrangos.

„Matėme daug tokių kambarių ir internete, ir kituose miestuose, Lazdijų švietimo centras tokį turi. Toks kambarys buvo mūsų svajonė, seniai apie tai galvojome, bet tam reikėjo ir psichologiškai subręsti, ir finansiškai pasirengti“, – sakė A. Burbaitė.


Sensorinio kambario įrengimas buvo finansuojamas iš savivaldybės biudžeto ir mokymo lėšų.

Direktorės teigimu, tą kambarį daugiausia lanko jaunesniųjų klasių moksleiviai, taip pat naujai į mokyklą atvykę moksleiviai. A. Burbaitė teigė, jog šis kambarys puikiai pasitarnavo individualioms psichologinėms konsultacijoms.

Vienu metu kambaryje gali būti iki 10 vaikų, kuo mažiau vaikų, tuo didesnė ramybė. Vaikai dažniausiai ten renkasi po pamokų, o darželio vaikai ar pradinukai ten nueina per tam tikras pamokas. Jei vaikui kyla psichologinių problemų, jį galima nuvesti nusiraminti į šį kambarį.

„Sensorinis kambarys tik spalio mėnesį pradėjo veiklą, mes dar tik įsivažiuojame, po daug vaikų vienu metu į kambarį neleidžiame dėl pandeminės situacijos, po kiekvieno apsilankymo kambarys yra dezinfekuojamas. Vaikai labai nori eiti į šį kambarį, nes ten šiltos, minkštos grindys, galima atsipalaiduoti. Labai patinka vaikams eiti į šį kambarį su bibliotekininke ir ten skaityti pasakas. Labai džiaugiuosi, kad išsipildė mūsų svajonė – turime puikią ramybės oazę“, – sakė direktorė A. Burbaitė.

Šeštokų mokykloje šiuo metu mokosi 181 moksleivis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: