Dzūkų žinios

V. Jelisejevas: „Ligoninė – miesto veidas“

Dalintis:

Jei ten bardakas, tai tokią nuomonę susidarai ir apie miestą

„Apie Chirurgijos skyriaus uždarymą apskritai negali būti jokios kalbos, nes žmonėms važiuoti šimtą kilometrų į kito miesto gydymo įstaigą yra nesąmonė, tegul tai pabando padaryti patys tos reformos ideologai – užsiregistruoti ir nuvažiuoti. Gal po pusės metų ir pateks“, – sakė naujasis pavaduotojas.

Lazdijų ligoninė pagaliau turi naują strategą. Neseniai vykusį konkursą laisvai Lazdijų ligoninės direktoriaus pavaduotojo medicinai vietai užimti laimėjo šioje ligoninėje jau trečius metus dirbantis gydytojas urologas Vladimiras Jelisejevas. Šis puikiai pacientų vertinamas gydytojas į šį postą atėjo itin atsakingu metu, kai prasidėjo ligoninių pertvarka ir jos turi pasirinkti, kokiu keliu eis toliau.

Apie tai, kas jį paskatino imtis vadovaujančio darbo sudėtingu sveikatos apsaugos sistemos pertvarkos metu, kaip derins gydytojo ir administratoriaus darbą ir kokius uždavinius sau yra iškėlęs, kalbamės su V. Jelisejevu.

Nori išsaugoti kuo daugiau paslaugų

Paklaustas, kodėl jis ryžosi eiti į šias administracines pareigas, gydytojas atsakė, jog taip apsisprendė dėl to, kad matė, jog galima Lazdijų ligoninėje padaryti tam tikrų pakeitimų.

„Kadangi dirbu ne vienoje ligoninėje, matau, kaip jos tvarkosi, tai labai norėčiau, kad ir Lazdijai taip pasitvarkytų. Ateina sveikatos apsaugos reforma, jei ją vykdytume visa apimtimi, tai ligoninei būtų savižudybė. Reikia šioje vietoje neprašauti, išlaikyti kuo daugiau paslaugų. Apie Chirurgijos skyriaus uždarymą apskritai negali būti jokios kalbos, nes žmonėms važiuoti šimtą kilometrų į kito miesto gydymo įstaigą yra nesąmonė, tegul tai pabando padaryti patys tos reformos ideologai –užsiregistruoti ir nuvažiuoti. Gal po pusės metų ir pateks“, – sakė naujasis pavaduotojas.

Pasidomėjus, kokią jis mato Vaikų skyriaus ateitį, V. Jelisejevas pripažino, jog dėl to reikia bendradarbiauti su savivaldybe, viską įvertinti, taip pat ir finansinį aspektą.

„Čia ne vien paslauga, į tai reikia žiūrėti kaip į verslą. Reikės su politikais aiškintis, dėliotis, derėtis. Gal pervesti tą skyrių į kitą poziciją, pavyzdžiui, į dienos paslaugų sferą? Įgyvendindami reformą, mes stengsimės spausti ir reikalauti, kad būtų išsaugota kuo daugiau paslaugų, o paskui turėsime vykdyti tai, ką jie nutars“, – sakė gydytojas.

Neatsisakys urologo darbo

Per tuos beveik trejus metus, dirbdamas Lazdijuose gydytoju urologu, jis sulaukė pacientų simpatijų ir pripažinimo. Sudėtingas ir sunkus administracinis darbas gali atimti daug jėgų ir laiko, ir gydytojui gali nelikti laiko konsultuoti ligonius.

Tačiau V. Jelisejevas įsitikinęs, jog gydytoju jis dirbs ir užimdamas vieno iš administracijos vadovų pareigas.

„Užimant šias vadovaujančias pareigas, man niekas neuždraudžia dirbti gydytoju. Tikrai tą darysiu. Sutartyje numatyta, kad galiu dirbti ir gydytoju. Per tą laiką, kai čia dirbu urologu, nustačiau daug onkologinių susirgimų, čia yra daug darbo, daug neartų arimų, todėl nenutrauksiu šio darbo“, –įsitikinęs gydytojas.

Jis pripažino, jog dirbant Lazdijuose, teks atsisakyti aštuonerius metus trukusio darbo Marijampolės ligoninėje, kurioje jis turi net pusketvirto tūkstančio pacientų.

Naujojo pavaduotojo medicinai V. Jelisejevo vizija: „Atėjus sveikatos apsaugos reformai, jei ją vykdytume visa apimtimi, tai ligoninei būtų savižudybė. Reikia šioje vietoje neprašauti, išlaikyti kuo daugiau paslaugų.“

Turi ambicijų sutvarkyti ligoninę

Gydytojas teigė, jog Lazdijuose jam dirbti padės būsimoji komanda, kurią jis nuteikė rimtam darbui.

„Vienas šios ligoninės neištempsiu, vienas lauke ne karys. Šioje ligoninėje yra nesutvarkyta daug banalių dalykų, kurie turi būti sutvarkyti. Reikia pradėti ir po truputį viską sutvarkyti. Bus komanda, kuriai bus paskirstytos užduotys. Jei jie nesugebės susitvarkyti, rinksimės, spręsime kartu. Reikia viską sustyguoti, kad visiems ligoninėje būtų patogu dirbti, o ligoniai gautų kokybiškas paslaugas. Man yra svarbu parodyti, ką galiu nuveikti“, – sakė V. Jelisejevas.

Jis pripažino, jog vadovaujanti pozicija jam nėra labai svarbi, juolab kad gydytojas daugiau uždirba už ligoninės vadovą, todėl šis postas finansiškai nėra naudingas. Jis turi ambicijų sutvarkyti Lazdijų ligoninę, nes tai viena iš svarbiausių kiekvieno rajono institucijų.

„Ligoninė yra miesto veidas. Priėmimo skyrius, konsultacinė poliklinika yra miesto veidas. Jei kas atsitinka, tai žmogų pirmiausia atveža į ligoninę. Jei ten pamatai „bardaką“, tai tokią nuomonę susidarai ir apie tą miestą“, – įsitikinęs naujasis direktoriaus pavaduotojas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: