Dzūkų žinios

Abejingiems Lazdijų politikams Druskininkų meras „nušluostė nosį“

Dalintis:
Lazdijų ligoninė ir savivaldybė „Kataraktą“ išsivijo. Ką apie juos galima pasakyti… O Druskininkai protingi šaunuoliai.“ (Komentaras po Druskininkų mero įrašu socialiniame tinkle).

Ne visų savivaldybių vadovams ir politikams duotas suvokimas, kas yra naudinga savivaldybės žmonėms, o kas ne. Inovatyviais sprendimais garsėjantis Druskininkų meras Ričardas Malinauskas vėl nušluostė nosį Lazdijų vadovams ir valdančiajai daugumai.

Iš Lazdijų ligoninės išvarytai lenkų medicinos bendrovei „Katarakta“ Druskininkuose uždegta žalia šviesa – jiems suteiktos sąlygos Druskininkų ligoninėje teikti inovatyvias akių korekcijos paslaugas.

Apie tai prieš keletą dienų savo socialinio tinklo paskyroje pranešė Druskininkų meras R. Malinauskas:

„Pirmiausia noriu pasidalinti naujovėmis. Druskininkų ligoninė pradėjo bendradarbiauti su kataraktos operacijas Lietuvos ir Lenkijos pacientams atliekančia klinika ir mūsų kurorto ligoninėje jau atlikta daugiau kaip 50 operacijų.

Operuoti į mūsų ligoninę atvyksta profesionalūs medikai iš Varšuvos ir Balstogės. Tai tikrai didelis laimėjimas ir pacientams, ir mums, kaip kurortui.

Užsiregistruoti operacijai galima mob. tel. +370 683 21125.

Operacijos atliekamos 20 dienų po paciento registracijos. Pacientams, turintiems draudimą, operacijos yra nemokamos.“

Daugelį metų „Katarakta“ dirbo Lazdijų ligoninėje, šios bendrovės medikų atliktomis operacijomis džiaugėsi Lazdijų rajono ir visos Dzūkijos žmonės, čia atvykdavo ligonių ir iš Lenkijos.

Šių metų vasarą baigėsi patalpų nuomos sutarties laikas ir „Katarakta“ paprašė ją pratęsti, kad ir toliau operacijos būtų vykdomos Lazdijų ligoninėje.

Tačiau grupė ligoninės medikų tam pasipriešino, o savivaldybės taryba nesugebėjo tarpininkauti, kad „Katarakta“ ir toliau dirbtų Lazdijuose. Nesulaukę Lazdijuose palaikymo, „Kataraktos“ vadovai pasiūlė savo paslaugas Druskininkams. Kurorto vadovo sprendimas buvo žaibiškas: „Mielai jus priimsime“.

Opozicijos lyderis, buvęs meras Artūras Margelis teigė, kad jis, perskaitęs R. Malinausko įrašą socialiniuose tinkluose, puikiai supranta Druskininkų mero pasitenkinimą, įkurdinus savo vadovaujamoje savivaldybėje labai reikalingas medicinos paslaugas teikiančią bendrovę.

„Ir aš labai džiaugiausi, kai „Katarakta“ dirbo Lazdijuose. Ji visomis prasmėmis naudinga tai savivaldybei, kurioje dirba. Galima tik pagirti R. Malinauską, išmintingas meras, jis kuria naujas darbo vietas, didina paslaugų spektrą. O Lazdijuose ne kuriamos, bet naikinamos darbo vietos“, – sakė A. Margelis.

Opozicijos lyderio nuomone, su Lazdijų ligonine yra visiškas nesusipratimas – daug laisvos vietos, o paslaugų mažėja, ligoninė tuštėja, „Kataraktai“ neleista dirbti.

„Šią situaciją apibūdinčiau taip: šuo ant šieno – nei pats ėda, nei kitam leidžia. Nebeturime sveikatos turistų, kurie važiuodavo į Lazdijus operuotis ir palikdavo pas mus nemažai pinigų, nieko dabar neturime. Kai baiginėjosi „Kataraktos“ nuomos sutartis, su manimi kalbėjosi Punsko, Seinų vadovai, „Kataraktos“ direktorius, jie prašė tarpininkauti, kad „Katarakta“ toliau galėtų dirbti Lazdijų ligoninėje. Kreipiausi į merę, tačiau ji pasakė, kad nieko nebus. Ši situacija – visomis prasmėmis mums minusinė, gal čia koks kenkimas ar visiškas durnumas? O R. Malinauską reikia pagirti“, – sakė A. Margelis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: