Dzūkų žinios

Lazdijuose gyvena nemažai kvalifikuotų darbuotojų, deja, darbą jie pasirinko kituose miestuose. Kodėl?

Dalintis:
Per paskutinius du mėnesius iš darbo išėjo 7 darbuotojai. 4 iš jų pasibaigė darbo sutartys, 2 susirado darbą kitose įstaigose. Ieškoma kandidatų vyriausiojo architekto, dviejų buhalterių, Lazdijų miesto seniūnijos vyresniojo specialisto, Socialinės paramos skyriaus ir sveikatos skyriaus savivaldybės vyr. gydytojo pareigybėms užimti. Taip pat prie savivaldybės administracijos darbuotojų komandos kviečiamas prisijungti sekretorius referentas.

Kiekvieną savaitę lazdijiečius pasiekia informacija, kad dar vienas savivaldybės administracijos darbuotojas palieka darbą. Personalo kaita savivaldybėje, atrodo, labai didelė, o savivaldybės tinklapyje pilna skelbimų, siūlančių darbą savivaldybėje įvairių sričių specialistams. Tačiau surasti specialistus nėra paprasta, štai savivaldybės vyriausiojo architekto ieškoma jau metus, bet vis nesėkmingai. Dėl šio specialisto nebuvimo stringa svarbių sprendimų priėmimas, negalima užbaigti savivaldybės Bendrojo plano.

Savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė pripažįsta, jog Lazdijuose gyvena nemažai kvalifikuotų darbuotojų, deja, darbą jie yra pasirinkę kituose miestuose. Kodėl Lazdijai tokie nepatrauklūs čia gyvenantiems specialistams?

Apie tai, kodėl darbuotojai palieka savivaldybės administraciją, kaip sprendžiama naujų darbuotojų paieška, ar geras psichologinis klimatas savivaldybės administracijoje, klausiame administracijos direktorės I. Šaparauskienės.

Per paskutinius du mėnesius iš darbo išėjo 7 darbuotojai. 4 iš jų pasibaigė darbo sutartys, 2 susirado darbą kitose įstaigose. Ieškoma kandidatų vyriausiojo architekto, dviejų buhalterių, Lazdijų miesto seniūnijos vyresniojo specialisto, Socialinės paramos skyriaus ir sveikatos skyriaus savivaldybės vyr. gydytojo pareigybėms užimti. Taip pat prie savivaldybės administracijos darbuotojų komandos kviečiamas prisijungti sekretorius referentas.

– Kaip vertinate didelę personalo kaitą savivaldybės administracijoje ir kokias matote šio reiškinio priežastis? Ar mažas atlyginimas? Ar didelės darbų apimtys? Ar sudėtingas psichologinis klimatas?

– Darbuotojų kaita nėra didelė. Tai – natūralus procesas. Iš šalies žiūrint taip gali atrodyti dėl tos priežasties, kad pastaruoju metu iš darbo išeina žmonės, sulaukę pensinio amžiaus, arba dėl to, jog pasibaigė jų darbo sutartys. Taip pat dėl šeimyninių priežasčių, kai darbą kitoje savivaldybėje susiranda sutuoktinis. Atlyginimai savivaldybės administracijoje nėra maži, jie tokie patys, kaip ir kitose analogiško dydžio rajonų savivaldybėse. Darbų apimtys pagal pareigybių aprašymus nedidėja. Psichologinis klimatas – puikus. Turime savo šventes, tradicijas, jas turi ir skyriai. Bendraujame ir neformalioje aplinkoje. Tiesa, jau dvejus metus užtrukusi pandemija artimesniam bendravimui, bendroms šventėms yra didelė kliūtis.

– Kiek darbuotojų išėjo iš darbo per paskutinius du mėnesius?

– Per paskutinius du mėnesius iš darbo išėjo 7 darbuotojai. 4 iš jų pasibaigė darbo sutartys, 2 susirado darbą kitose įstaigose.

– Kiek darbuotojų šiuo metu trūksta savivaldybės administracijoje?

– Savivaldybės administracija šiuo metu yra paskelbusi konkursus savivaldybės vyriausiojo architekto, dviejų buhalterių, Lazdijų miesto seniūnijos vyresniojo specialisto, Socialinės paramos skyriaus ir sveikatos skyriaus savivaldybės vyr. gydytojo pareigybėms užimti. Taip pat prie savivaldybės administracijos darbuotojų komandos kviečiame prisijungi sekretorių-referentą. Tai – naujai steigiama pareigybė.

– Kaip manote spręsti šią problemą?

– Problema sprendžiama. Skelbiame konkursus, juos viešiname įvairiais sklaidos kanalais. Taip pat ir aplinkinių rajonų spaudoje. Sulaukiame telefono skambučių, elektroninių laiškų. Žmonės teiraujasi, tačiau ne visi jie atitinka kvalifikacinius reikalavimus.

– Kokių problemų sukelia vyriausiojo architekto nebuvimas?

– Problema yra. Vien dėl to, kad daugiau darbo tenka kitiems šio skyriaus darbuotojams. Suprantama, mes ieškome specialisto ir tikrai jį surasime, nes besidominčių šia pozicija yra. Dėl to, kad neturime vyriausiojo  architekto, negalime užbaigti Lazdijų rajono savivaldybės teritorijos bendrojo plano, kuris yra svarbus savivaldybės plėtros dokumentas, keitimo darbų. Vyriausiojo architekto trūkumas yra ne tik mūsų, bet ir kitų Lietuvos savivaldybių klausimas.

– Kaip spręsite savivaldybės gydytojo nebuvimo problemą?

– Savivaldybės gydytojo konkursus vykdome. Yra jais besidominčių. Tikime, kad specialistą artimiausiu metu rasime. Ieškome ne tik turinčio patirties, bet ir reikiamų mūsų rajono savivaldybei kompetencijų darbuotojo.

– Ar lengva Lazdijuose surasti kvalifikuotą darbuotoją? 

– Lazdijuose gyvena nemažai kvalifikuotų darbuotojų. Deja, darbą jie yra pasirinkę kituose miestuose. Manau, tik laiko klausimas, kada jie panorės sugrįžti į Lazdijus. Turime ir pavyzdžių. Į savivaldybės administraciją atėjo dirbti puiki specialistė, savivaldybės vidaus auditorė. Nors gyveno Lazdijuose, į darbą Vilniuje ji važinėdavo. Dabar, atsiradus galimybei, pasirinko Lazdijus.

– Dėkojame už atsakymus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Vadovų paieška ir darbuotojų atranka.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: