Dzūkų žinios

Šiltų kojinių sezonas įsibėgėja: galima nusipirkti ir už eurą, ir už 35 eurus

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Mezgėjos jau išsitraukė virbalus. Intensyviai darbuojasi. Juk šiuo metu vis dažniau ieškoma šiltų kojinių.

Mezgėjos sako, kad išpranašauti, ar šalta šiemet bus žiema, negali, bet kad Kalėdos ne už kalnų, tai tikrai žino. „Megztas dovanas Kalėdoms jau užsisako“, – tvirtina jos. O ir labdaringų akcijų vis daugiau organizuojama, tad norisi sudalyvauti. Neslepia, kad gruodis laukia darbingas: teks megzti ne tik dieną, bet ir naktimis.

Kokia bus žiema, prognozuoti nesiima, bet kad Kalėdos ne už kalnų, tai jau tikrai

Asta Dimšienė iš Šlavantų kaimo sako, kad prognozuoti orų nesiima, bet kad jaučia kalėdines nuotaikas, tą tikrai gali patvirtinti. „Ar šalta bus žiema, negaliu pasakyti, bet kad Kalėdos ne už kalnų, tai tikrai. Tą jaučiu“, – patikina ji. Sako, kad prieš Kalėdas daugiau mezginių užsisakoma dovanoms. „Jau suaktyvėjo. Prašymų numegzti sulaukiu vis daugiau. Šventės jau „ant nosies““, – sako ji. Prisipažįsta, kad lapkritį mezgimo daug, toks bus ir gruodis. „Ir naktys, ir dienos mezgimui paskirtos“, – tarsteli ji.

Šiemet „ant bangos“ kojinytės vaikams į batukus ir kaklo šildukai ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. „Moterys nešioja paltus su atvirais kaklais, tad kaklo šildukai tam labai tinka. Šiemet šildukai labai populiarūs tarp suaugusiųjų“, – aiškina ji. Kojines užsako raštuotas, dar su snaigėmis, pernai itin populiarios buvo su natomis. „Rugsėjį, spalį mezgiau vienspalves kojines. Bordo, samaninė žalia, kobalto – šios spalvos šiemet karaliauja“, – vardija ji. Mezga iš avies vilnos, alpakos, merino vilnos bei samojedų šunų vilnos.

Prisipažįsta, jog ji visus metus vis prisijungia ir sudalyvauja įvairiose labdaringose akcijose: tiesiog padovanoja savo mezginius. Šiuo metų laiku pakvietimų dalyvauti labdaringose akcijose itin padaugėja. Paklausta, ar jau susiskaičiavusi, keliose akcijose pastaruoju metu sudalyvavo ir padovanojo ar dar tik ruošiasi, sako susiskaičiavusi – keturiose. Mezga ir ankstukams, ir senjorams. Jai tai svarbu. „Man norisi prisidėti, kad ir mažu“, – prisipažįsta ji. Ir paaiškina tai paprastai: „Tai vienas iš būdų savanoriauti.“

Orams vėstant, šiltų kojinių vis dažniau prašo butuose gyvenantys

Gegutės kaimo bendruomenės pirmininkė Vilma Sabaliauskienė sako, kad ji nevadina savęs mezgėja, tai veikiau jai mielas užsiėmimas, kai atšąla oras. „Aš mezgu savo reikmėms. Na, sudalyvauju ir akcijose, vis kažką numezgusi padovanoju“, – tarsteli ji. Šiemet jau virbalai „įdarbinti“. „Mezgimo sezonas jau atidarytas. Orai vėsta, vakarai ilgėja – pats laikas. Jau numezgiau 18 porų kojinių“, – prasitaria ji.

Šiemet nusprendė, jog metas įgyvendinti seniai brandintą mintį: megs ir dovanos seneliams. Visos Gegutės bendruomenės mezgėjos kviečiamos megzti ir dovanoti šiltus mezginius globos namuose gyvenantiems seneliams. „Ne tik kojines, bet ir kepures, šalikus, liemenes, skaras, ką tik mokame ir ką galime”, – sako bendruomenės pirmininkė.

Tiesa, paklausta, ar šiemet bus šalta žiema, Vilma pasakyti negali, bet kad oras vėsta, sako, tą jaučia ne tik laukan išėjusi, jau sulaukianti ir prašymų numegzti šiltų kojinių. „Butuose gyvenantys vis dažniau prašo šiltų kojinių numegzti“, – šypsodamasi prasitaria ji. O štai pati ji norėtų, kad kuo šiltesnė žiema būtų: į darbą patogiau važinėti.

„Pernai metų žiema įrodė, kad šiltos kojinės išties labai praverčia. Ir megztiniai, ir šalikai – viskas. Kokia žiema bus šiemet – neaišku, bet ruošiamės: šiltų kojinių nepritrūksime“, – sako ji.

Mūsų rajone rankomis megztų šiltų kojinių porą galima įsigyti už vieną eurą. Galima ir 35 eurus pakloti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: