Dzūkų žinios

Audrius Klėjus: „Nerimą kelia tai, kaip savivaldybės vadovai neatsakingai švaisto visų mūsų pinigus“

Dalintis:
Audrius Klėjus, Tarybos narys, TS-LKD frakcijos narys.

Jau svarstant rajono biudžetą, mums, opozicijai, užkliuvo savivaldybės vadovų pinigų švaistymas. Vien apie 100 tūkst. eurų nuspręsta skirti renginių organizavimui. Tai kelia tam tikrą šypseną, bet mes, politikai, puikiai suprantame, su kuo tai susiję – artėja rinkimai, o tie valdančiųjų pasiteisinimai, neva savivaldybė pati organizuos renginius, kelia nerimą.

Savivaldybė turi atlikti viešojo administravimo funkcijas, teikti paslaugas, susijusias su viešuoju administravimu, o ne renginius organizuoti. Turime puikiai, kūrybingai dirbantį Kultūros centrą, kurio specialistai išmano savo darbą, tai kodėl ne Kultūros centrui tai atiduoti? Kai dėl renginių organizavimo, tai mes turime ne tik Kultūros centrą, bet ir Švietimo centrą, biblioteką, kitas įstaigas, kurios gali ir mokymus organizuoti, ir renginius vesti. Gyvenimas įrodė, jog šių įstaigų žmonės sukuria puikiausius scenarijus. Visos jos prisideda prie kultūros protegavimo rajone. Mes neišnaudojame savų resursų, tai kodėl reikia pirkti paslaugas iš šalies?

Mes valdantiesiems sakėme, jog renginiams skirtas lėšas reiktų perskirstyti socialinei rūpybai ar sveikatos apsaugai, švietimui, toms sritims, kur lėšų labai trūksta.

Paanalizavę savivaldybės vadovų pasirašytas sutartis, matome, kad jos sudaromos su tuo pačiu tiekėju: ir dėl mokymų (už 11 tūkst. eurų), ir dėl renginių organizavimo, o dabar ir dėl viešųjų ryšių paslaugų (už 12 tūkst. eurų). O tas tiekėjas – merės bendrapartiečio S. Skvernelio buvusios pavaldinės bendrovė. Tai kelia susirūpinimą.

Paprastam žmogui gal atrodo, kad čia viskas tvarkoje, bet, kai esi dirbęs savivaldybės administracijoje ir žinai konkrečias funkcijas, kurias turi atlikti savivaldybė, tai kyla nerimas dėl neefektyvaus rajono biudžeto lėšų panaudojimo.

Per „Verslo sparnų“ renginį buvo išleista gausybė pinigų. Vien vedėjas tūkstančius kainavo, o juk galėjome pakviesti vietinį vedėją. Per renginį ne vienas tūkstantis buvo sumokėtas fotografui. Ar pas mus nėra žmonių, sugebančių fotografuoti?

Taip, mes turime pagerbti rajonui nusipelniusius žmones, tačiau esu tikras, kad, pasinaudodami savo resursais, kiekvienai bendruomenei mes galime parodyti didelį dėmesį ir pagarbą. Manau, kad tokios perteklinės išlaidos – pinigų švaistymas ir piaro siekimas.

Akivaizdu, vyksta rimtas pasiruošimas rinkimams ir pinigų kaupimas agitacinei kampanijai. Pažiūrėkime, kokia informacija už savivaldybės pinigus talpinama vietinėje spaudoje. Daugiausia ten matome merės nuotraukų. Kai stebi savivaldybės tinklapį, kartais susidaro įspūdis, kad tai yra ne savivaldybės, bet Ausmos Miškinienės personalinis puslapis – vien tik pasipuikavimas nuotraukomis ir minkštais darbais, nes per šią kadenciją nėra įgyvendinta rimtų projektų, tik einamieji darbai. Girdžiu, kaip merė man oponuoja: „išasfaltavome kelią, apšvietėme gatves ir t. t.“. Gerbiamoji, tai yra ūkiniai darbai, kuriuos privalo atlikti kiekviena savivaldybė. Mes kalbėkime apie kitus – etapinius darbus, projektus. Jų tiesiog nėra.

Dabar skelbiama apie įgyvendintą gatvių apšvietimo projektą, ir rajono gyventojai beveik kviečiami valdžiai padėkoti už tai. Absurdas.

Tarybos nariai ir merė yra rinkti tarnauti žmonėms, o ne laukti iš jų padėkų, dirbti savo rinkėjams, o ne puikuotis gražiu sijonu ar dailia palaidine.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: