Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Mūsų rajono merė galimai traukiasi iš Lazdijų, nes visi matė per televiziją, kad ji kartu su Skverneliu išėjo kurti naujos partijos. Nelengva apsėsti dvi kėdes – merės ir partijos vicepirmininkės. Įdomu, ką galvoja jos rinkėjai, kuriems buvo parodyta špyga, siekiant asmeninės politinės karjeros?

• Dabar jau gyvensime puikiai. Į saulės jėgainių parką investuota milijonai, sukurta net nulis darbo vietų. Mockavos terminalą nupirko lenkai, gal bus dar investuota lėšų ir sumažinta darbo vietų. Per trejus metus pagaliau pavyko suremontuoti keleto daugiabučių kiemus. Ten gyvenančių žmonių kantrybė net ne geležinė – titaninė. Prie N. Kirsnos–Šeštokų kelio remonto savivaldybė neprisidėjo nei per nago juodymą – nei lėšomis, nei pastangomis. Už nepilną milijoną litų (300 000 Eur) pastatytas senasis sporto centro pastatas funkcionavo 19 metų, o naujasis už 16 mln. eurų greičiausiai apskritai nebus pastatytas. Na, o autobusų stotis greičiausiai tiks ir ta, kur yra prie Užimtumo tarnybos. Bet svarbiausias darbas – merei pasipuikuoti valdžialaikraštyje už savivaldybės lėšas per keturis puslapius.

• Lazdijų rajono savivaldybėje ir jai pavaldžiose įstaigose vėl rotuojasi darbuotojai. Iš savivaldybės vietinio ūkio skyriaus bėga inžinierius, savivaldybė dvejus metus dirba be vyriausiojo architekto, dirbs jau ir be inžinieriaus. Taip pat iš Lazdijų turizmo informacijos centro traukiasi ten ketverius metus pradirbęs jaunas, perspektyvus vadovas. TIC lieka be vadovo. Vieno posėdžio metu pasigirdo siūlymas visai naikinti TIC, neva mūsų žaliam kraštui jis nereikalingas, turistai ir taip pas mus lankosi.

Senasis sporto centras dėl rajono valdžios nekompetencijos, neskaidrumo ar korupcinių sumetimų atiduodamas firmai, kuri išmontuoja metalo konstrukcijas ir jas žada pasiimti už dyką. Išardžius metalo konstrukcijas bei nuėmus skardas, šį pastatą jau sutarta pelningai parduoti už šimtus tūkstančių, o pirkėjas pasistatys iš jo sandėlius. Taip „pigiai“ bus realizuojamas šis metalo konstrukcijų pastatas.

O gal dar valdžia atsiprotės ir įvyks stebuklas, visos metalo konstrukcijos bus užpajamuotos ir apskaitytos buhalterijoje, o po to pelningai parduotos ir taip bus sumažintos išlaidos naujos sporto salės statybai vienu kitu šimtu tūkstančių eurų, kurios sąmatinė statybų vertė apie 16 milijonų eurų.

Dzūkai sako, jog atidžiai kontroliuos, kas vyks su senosios sporto salės metalinėmis konstrukcijomis, sako, kad visuomenė net organizuos budėjimą prie išardomo pastato. O gudresni dzūkai galvoja išmaniau. Jie žada pastatyti slaptas videokameras, kurios filmuos visą griovimo procesą ir metalo konstrukcijų išvežimą.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: