Dzūkų žinios

Lazdijų rajone nuo kelio nuslydo du autobusai ir kelininkų „Mercedes Benz“

Dalintis:
Sekmadienį apie 19 val. 45 min. vairuotojas, vairuodamas „Neoplan“ autobusą su 26 keleiviais, slidžiame kelyje nuvažiavo į šalikelės griovį.

Alius Mikelionis
„Net stovėti ant ledu pasidengusios dangos buvo sunku“, – sako Lazdijų autobusų parko direktorius Ramūnas Masiulionis, kuris praėjusį ketvirtadienį (sausio 27 d.) atvyko prie įmonės autobuso, kai šis nuslydo  nuo nebarstyto kelio Lazdijai–Kučiūnai–Veisiejai. Laimei, autobuse žmonių nebuvo. „Tai nėra populiarus maršrutas, – teigia transporto įmonės vadovas, – bet Lazdijų rajono savivaldybė prašo nenutraukti pavėžėjimo paslaugos, o keliu nesirūpina nei kelininkai, nei keleivius prašanti vežti Lazdijų savivaldybė.“ Anot Ramūno Masiulionio, vežti keleivius  pavojinga: ,,Sėdime lyg ant parako statinės. Nežinai, ar vairuotojas grįš iš maršruto nepatekęs į avariją, ar ne“. Įmonės vadovas  ne kartą nesėkmingai bandė susisiekti su kelininkais. Sausio 26 dieną vėl nepavyko, todėl  nusprendė prašyti Lazdijų rajono savivaldybės, kad ši tarpininkautų, bet kelias taip ir liko nebarstytas, o ketvirtadienį ryte minėtos įmonės autobusas, važiuodamas nuo kalno,  nuslydo į pakelės griovį. Po eismo įvykio pasirodė ir kelininkų barstytuvas. Kelio danga  buvo itin slidi, tuo įsitikino ir kelininkai, kurių „Mercedes Benz“ irgi neišsilaikė ant važiuojamosios dalies ir galiniai ratai nuslydo į griovį.  Vežėjo paslaugas teikiantis Lazdijų autobusų parkas prašo kelininkų barstyti bent pačias pavojingiausias vietas –  įkalnes, bet kelininkai atrėžia, kad visi keliai turi savo kategorijas, esą pagal jas ir valomi.  

Ištraukti  iš griovio maršrutinį autobusą bendrovei kainavo 605 eurus, avarijos metu apgadinta ir transporto priemonė: išbėgo variklio skystis, įlenktas karteris, pažeistas vairo mechanizmas, įvykį užfiksavo policijos pareigūnai. Įmonė dar svarsto, kam pateikti sąskaitą. Tai trečias atvejis šį mėnesį, kai nuo kelio nuvažiuoja maršrutinis transportas. Sausio 17 dieną stiprus vėjo gūsis nuo kelio nupūtė bendrovės „Eurolines“ autobusą, vykusį iš Lazdijų į Vilnių. Dar vienas autobusas nuslydo nuo kelio netoli sienos su Lenkija. Sekmadienį apie 19 val. 45 min. Lazdijų rajone, Dyviliškių kaimo teritorijoje, Seinų plente, vairuotojas, vairuodamas „Neoplan“ autobusą su 26 keleiviais, slidžiame kelyje lenkė automobilį, nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo į šalikelės griovį. Į Lazdijų ligoninę išvežti keturi žmonės, kurie skundėsi lengvais negalavimais. Policijos teigimu, į pasikeitusias važiavimo sąlygas didesnį dėmesį turėtų atkreipti ir vairuotojai, važiuoti ne leistinu, o saugiu greičiu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: