Dzūkų žinios

Lazdijų valdžia nebuvo svetinga apie reformą diskutuoti ketinusiems Seimo nariams

Dalintis:

Seimo narys L. Slušnys. (M. Ambrazo / ELTOS nuotr.)

Nors Lazdijų rajono savivaldybė nėra tinkamai pasirengusi sveikatos priežiūros įstaigų reformai, tačiau, atsiradus galimybei sužinoti daugiau apie šios reformos eigą, išgirsti Seimo narių, kuruojančių sveikatos politiką, pastabas šiuo klausimu, ta galimybe nepasinaudojo.

Antradienį Lazdijuose lankėsi Seimo Sveikatos reikalų komiteto nariai Linas Slušnys ir Jurgita Sejonienė, kurie turėjo tikslą susitikti su mūsų rajono sveikatos priežiūros įstaigų atstovais, rajono medikų bendruomene ir padiskutuoti apie sveikatos priežiūros įstaigų reformą, pateikti pasiūlymų, atsakyti į aktualius klausimus.

Seimo narė Jurgita Sejonienė.

Buvo numatytas Seimo narių susitikimas su Lazdijų ligoninės kolektyvu, tačiau jis buvo atšauktas. Formali šio atšaukimo priežastis – sudėtinga epidemiologinė situacija ligoninėje, tačiau, redakcijos duomenimis, susitikimas buvo atšauktas po to, kai merė susitiko su ligoninės vadovu ir „rekomendavo“ atšaukti šį susitikimą. Kas galėtų paneigti, jog merei nepatiko tai, kad su ligoninės darbuotojais norėjo susitikti ne merės mylimiausios „Vardan Lietuvos“ frakcijos atstovai, bet Seimo valdančiųjų atstovai konservatoriai.

Buvo nuspręsta, kad su Seimo nariais Lazdijų medikų bendruomenė antradienį galėtų susitikti Lazdijų kultūros centre.

Apie susitikimą buvo informuoti visų sveikatos priežiūros įstaigų vadovai, pakviesta susitikime dalyvauti rajono medikų bendruomenė, tačiau į susitikimą su Seimo nariais atvyko tik įstaigų vadovai.

Žinant, kad sveikatos priežiūros įstaigų reformos iniciatoriai yra konservatoriai, jų atstovai vadovauja reformą vykdančioms ministerijoms, Lazdijų rajono vadovams tikrai vertėjo su Seimo nariais padiskutuoti apie reformos eigą, gauti naudingos informacijos, tačiau atrodo, kad šiuo atveju partiškumas buvo svarbiau už Lazdijų žmonių interesus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: