Dzūkų žinios

Lazdijų „valstiečiai“ bando keltis po patirto nokdauno

Dalintis:

Algimantas Mikelionis
Atrodo, visai neseniai, 2019 metais, po Lazdijų rajono savivaldybės tarybos ir mero rinkimų „valstiečiai“ tapo pagrindine politine jėga, kuri valdė rajoną. Tiesa, reikia paminėti, kad sudarė valdančiąją koaliciją kartu su konservatoriais. Rajono vadove tapo A. Miškinienė. Sakykite, mielieji, ar kas nors tuomet galėjo pagalvoti, kad prabėgus trejiems metams neliks nei valdančiosios koalicijos, nei „valstiečių“ politinės jėgos rajono taryboje. O pats viršiausias Lazdijų politikos asmuo – merė A. Miškinienė – vadovaus kitai politinei jėgai rajone.

Pernai įvyko Lazdijų „valstiečių“ susirinkimas, kurio metu visi, į jį atėję, išskyrus vieną, vieningai balsavo už pasitraukimą iš „valstiečių“ gretų ir prisijungimą prie buvusio premjero S. Skvernelio politinės jėgos. Lazdijų „valstiečiai“ tuo metu patyrė ne šiaip sau kokį plekštelėjimą ar antausį ir net ne nokautą, o nokdauną, po kurio ne visi sugeba atsigauti ir sugrįžti į politinį ringą. Bet nereikia pamiršti, kad Lazdijų rajonas yra žemės ūkio rajonas ir jame gausu ūkininkų, tad būtų keista, jeigu paprastai užsigrūdinę, užsispyrę ir žemę mylintys žmonės šiaip sau imtų ir į viską nusispjautų. Kaip sakoma, ne ant tokių, ponai, pataikėt. Tad praeitą savaitę įvyko Lazdijų „valstiečių“ susirinkimas, į kurį atvyko net pats R. Karbauskis. Balsuojant buvo pritarta Lazdijų rajono „valstiečių“ skyriaus veiklos atnaujinimui, išrinkti partijos pirmininkas ir jo pavaduotojas. Vienintelis atsiskyrimo nuo „valstiečių“ liudininkas M. Tradišauskas tapo Lazdijų rajono „valstiečių“ vadu. Jo pavaduotoja tapo A. Rutkauskienė. Pastaroji moteris žinoma rajono ūkininkė, turinti tvirtas politines pažiūras ir bent aš neprisimenu, kad būtų keitusi politines partijas ar judėjimus. Jeigu naujas Lazdijų rajono „valstiečių“ vadas M. Tradišauskas vertinamas prieštaringai, tai jo pavaduotoja žinoma kaip ramaus būdo ir nekonfliktiška asmenybė. Tai politikoje yra labai svarbu, nes joje reikia ieškoti ne priešų, o sąjungininkų, bet per daug neatitrūkti ir nuo savo vertybių.

Galima pasakyti, kad tie, anksčiau buvę Lazdijų rajono „valstiečiai“, kurie būriu perbėgo pas Saulių Skvernelį, vargu, ar buvo tikri „valstiečiai“ vertybiniu ir net pasaulėžiūros aspektu. Jie į politiką atėjo greičiau vedami naudos ir prisišliejo prie R. Karbauskio „chebros“. Kol buvo viskas gerai, gera buvo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Bet vos tik pamatė ir suprato, kad „valstiečių“ reikalai prastėja, spruko iš šios partijos pasipustę padus. Juo labiau, kad naują politinę jėgą pradėjo burti S. Skvernelis. Jeigu dėl kitų rajono skyrių ir jų politikų dar buvo abejonių, tai dėl Lazdijų merės jungimosi prie buvusio premjero politinės jėgos nebuvo nė menkiausių abejonių nuo pat to laiko, kai tapo žinoma apie S. Skvernelio ketinimus. Abipusė politinė simpatija tarp Ausmos ir Sauliaus pastebėta nuo 2019 metų pavasario, kai ponia A. Miškinienė buvo dar tik kandidatė į Lazdijų rajono merus. Tuomet S. Skvernelis būdamas premjeru atlėkė į Seirijus ir pareiškė tvirtą paramą A. Miškinienei. Ponia Ausma už tai atsidėkojo remdama Saulių rinkimuose į LR Prezidentus.

Kaip ten bebūtų, bet Lazdijų rajono „valstiečiai“ verti pagarbos vien už tai, kad po tokio galingo smūgio atsilaikė ir nesubyrėjo į šipulius. Žinoma, tokia galinga ši politinė jėga, turėjusi Lazdijų rajono taryboje daugumą ir savo merę, jau nebus, bet yra pajėgi 2023 metų savivaldos rinkimuose pelnyti dalį rinkėjų balsų ir laimėti kelis mandatus rajono taryboje. O tai po pernykščio triuškinamo smūgio būtų visai geras rezultatas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: