Dzūkų žinios

Ukrainos delegacija reikalauja, kad Rusija atitrauktų karius iš visos Ukrainos – įskaitant Donbasą ir Krymą

Dalintis:
Ukrainos ir Rusijos delegacijų derybos Baltarusijoje. (LRT stop kadras.)

LRT.lt, BNS

Ukrainos ir Rusijos delegacijų derybos dėl Maskvos karinės agresijos prieš Ukrainą jau prasidėjo.

Ukrainos derybininkai pareikalavo, kad Rusija atitrauktų savo karius iš visos Ukrainos teritorijos, įskaitant 2014 metais aneksuotą Krymą ir Donbaso regioną, kur veikia Maskvos remiami bei vadovaujami separatistai.

Iškalbingos detalės

Iš pradžių derybų salėje buvo leista būti žurnalistams, vyko tiesioginė transliacija. Tačiau netrukus transliacija buvo sustabdyta, žurnalistai paprašyti palikti salę.

Oficialių pareiškimų po derybų dar nebuvo, tačiau socialiniuose tinkluose plinta iškalbingas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti į salę žengiantys savimi pasitikintys Ukrainos atstovai ir vangiai atrodantys rusai.

Ukraina oficialiai paskelbė, kad jos delegaciją sudaro: Volodymyro Zelenskio partijos „Tautos tarnas“ frakcijos Aukščiausioje Radoje pirmininkas Davidas Arachamija, gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas, Ukrainos delegacijos trišalėje kontaktinėje grupėje vadovo pavaduotojas Andrijus Kostinas, parlamentaras Rustemas Umerovas ir užsienio reikalų viceministras Mykola Točickis.

Teigiama, kad Ukraina sieks susitarti dėl visų Rusijos pajėgų išvedimo iš Ukrainos teritorijos ir ugnies nutraukimo nedelsiant.

Rusijos delegaciją sudaro Rusijos ambasadorius Baltarusijoje Borisas Gryzlovas, jo pavaduotojas Leonidas Sluckis, užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenko, gynybos viceministras Aleksandras Fominas, o delegacijai vadovauja Vladimiro Putino padėjėjas Vladimiras Medinskis.

Derybose dalyvauja ir Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladzimiras Makejus.

Prieš derybas V. Zelenskis sakė nesantis nusiteikęs optimistiškai dėl jų baigties.

Rusijos derybininkas: norime pasiekti susitarimą

Rusija nori pasiekti susitarimą su Ukraina ir užbaigti konfliktą, pirmadienį pareiškė Kremliaus derybininkas, Maskvos puolimui prieš Ukrainą tęsiantis jau penktą dieną.

„Mes tikrai esame suinteresuoti kuo greičiau pasiekti tam tikrus susitarimus“, – per televiziją sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėjas Vladimiras Medinskis, atvykęs derybų į Baltarusiją.

Borrellis: Maskvos ir Kijevo derybos Baltarusijoje – „pirmas žingsnis“

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis išreiškė paramą pirmadienį Baltarusijoje prasidėjusioms Ukrainos ir Rusijos atstovų deryboms ir sakė, jog tai yra „pirmasis žingsnis“.

„Tai pirmas žingsnis. Mes palaikome šį susitikimą“, – sakė J. Borrellis žurnalistams.

Maskvos ir Kijevo delegacijos pirmadienį susitiko derybų prie Ukrainos ir Baltarusijos sienos, šalia Pripetės upės.

LRT.lt, BNS

Dalintis:

1 komentaras apie “Ukrainos delegacija reikalauja, kad Rusija atitrauktų karius iš visos Ukrainos – įskaitant Donbasą ir Krymą”

  1. Vakarai viska kontroliuoja kare su rusija Jiems svarbu, kijava padaryti kolonija, kaip ir Lietuvoje . Pasisitatyti , nato bazes. Bet nori ir krymo. O rusai nesilpneja. Ukrainos kareiviai patys pasiduoda i nelaisve. Nes labai mažai duoda pinigų , kad kariauti prieš rusija. Visi video yra internete.Ukrainos internautai rodo senus vaizdus per 8 metus kaip ten vyko karas. Labai jau, kad graudziai atrodytų, pries pasaulyo civiliai žmonės visai ką kita pasakoja kaimo zmones ukraino ko jiems prižadėjo žmonės iš vakarų. Ar lietuva nori buti Nato kariniu bazių kolonija. O esame. Lt žmonės visiškai neturi
    laisvės žodžio.Dar žmonių išrinktas prezidentas tėškė per burnas žmonėms. Lt y vedė nepaprasta padety. kas lietuva puola. Lt 31metai okupuoti Vasiktono ir lasbergyno.

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: