Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Savivaldybės administracijos direktorė neatidžiai seka įvykius Ukrainoje, nes reikėjo įrodinėti, ar tikrai Baltarusijos valstybė vykstančiame kare Ukrainoje yra traktuojama kaip šalis agresorė. Savivaldybės darbuotojams teko nešti direktorei Prezidento dekretą, kad įrodytų Baltarusijos statusą.

• Labai stebina laiško Gardino merui kreipinys ir turinys:

„Gerbiamas Gardino rajono mere, Rusijai pradėjus atvirą karą Europoje, su dideliu susirūpinimu stebime įvykius ir smerkiame Rusijos atvirą ir plačią agresiją prieš nepriklausomą, taikią ir demokratišką Ukrainą. Rytų partnerystė pagrįsta bendromis Europos vertybėmis: pagarba žmogaus teisėms ir laisvėms, demokratijai ir įstatymo viršenybei. Siekdami šių vertybių, prašome jūsų užbaigti karinę agresiją prieš Ukrainą.“

Dzūkai kalba, kad, rašant laiškus šalims agresorėms, nereikėtų naudoti žodžių „gerbiamas“ ar „prašome“. „Prašome“ reiktų pakeisti į „reikalaujame“.

• Panašu, jog merė nelabai pergyvena dėl karo Ukrainoje, nes per Užgavėnes, kai daugelyje savivaldybių vyko palaikymo Ukrainai akcijos, ji smagiai šoko linksmame ratelyje.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.

Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: