Dzūkų žinios

Kol Lazdijų valdžia tik trypčioja dėl paramos Ukrainai…

Dalintis:

Iniciatyvą perėmė lazdijiečiai – jie dovanoja ir patys išveža paramą ukrainiečiams

Automobilį su labdara iki Lenkijos–Ukrainos sienos nuvairavo Povilas, paskui jį važiavo kitas šios šeimos automobilis, kuris parvežė Povilą atgal į Lazdijus. O dovanotą džipą „Praeities žvalgo“ žmonės pristatė iki pat Kijevo.

Tuo metu, kai Lazdijų valdžia trypčioja vietoje, sudarinėdama komisijas, skaičiuodama pinigus, planuojamus skirti paremti Ukrainai, eiliniai rajono gyventojai veikia greitai ir rezultatyviai – dovanoja ukrainiečiams automobilius, renka labdarą, viską veža į Ukrainą ir konkrečiai padeda už laisvę kovojantiems mūsų broliams ukrainiečiams.

Nusprendė padovanoti visureigį

Praėjusią savaitę lazdijiečių šeima – Povilas Juknevičius ir Laura Sapiegaitė – operatyviai surinko labdaros krovinį ir, sudėję į visureigį, kartu su „Praeities žvalgo“ bendruomene išvežė į Ukrainą. Į Ukrainą išvyko ne tik labdara, bet broliams ukrainiečiams buvo padovanotas ir lazdijiečių visureigis.

Laura pasakojo, kad praėjusią savaitę jos vyras Povilas ir jos sesers vyras Romualdas ruošėsi parduoti automobilį, tačiau pasitarė, pagalvojo ir nusprendė jo neparduoti, bet padovanoti ukrainiečiams. Buvo nuspęsta, kad visureigis bus nuvarytas į Ukrainą kartu su „Praeities žvalgo“ karavanu.

Laura ir Povilas svarstė, jog netinka ukrainiečiams dovanoti tuščią automobilį, kad į jį reikia pririnkti labdaros.

„Praeities žvalgas“ į Ukrainą važiuoja ne pirmą kartą, todėl jie žino, ko kovojantiems ukrainiečiams labiausiai reikia.

„Mes socialiniuose tinkluose patalpinome skelbimą apie tai, kad renkame labdarą Ukrainai. Per pusdienį automobilis buvo pilnas labdaros. Ten sutilpo medikamentai, tvarsliava, vyriška apranga, auliniai batai, o rūbai netilpo, todėl juos palikome kitam kartui. Džipą išleidome į Ukrainą, o rūbai liko. Vakare pamačiau žinutę, kad į Ukrainą važiuoja mikroautobusai, jie galėtų priimti labdaros. Tai nuvažiavome į Marijampolę ir viską jiems perdavėme. Smagu, kad per pusdienį surinkome du pilnutėlius automobilius“, – pasakojo Laura.

Nustebino žmonių aktyvumas

Pasidomėjus, kas sunešė labdarą, Laura sakė, jog aukojo vietiniai Lazdijų žmonės, skambino net iš Druskininkų ūkininkai, bet jau nebuvo laiko laukti, kol jie atveš savo krovinius.

„Prisidėjo visi Lazdijų rajono žmonės, esu apstulbusi, kokie mūsų žmonės vieningi ir geranoriški. Kaip greitai ir operatyviai viskas vyksta. Aukojo ne tik žmonės, bet ir įstaigos, mes net nefiksavome visų. Labai gausiai aukojo medikamentus, maistą, drabužius“, – sakė Laura.

Automobilį su labdara iki Lenkijos–Ukrainos sienos nuvairavo Povilas, paskui jį važiavo kitas šios šeimos automobilis, kuris parvežė Povilą atgal į Lazdijus. O dovanotą džipą „Praeities žvalgo“ žmonės pristatė iki pat Kijevo.

Pasidomėjus, kaip jaunai lazdijiečių šeimai kilo mintis tokiu būdu padėti Ukrainos žmonėms, Laura sakė, jog ji sekusi informaciją apie tai, jog didžiuosiuose miestuose renkama pagalba Ukrainai.

„Pas mus nebuvo tokių akcijų, kaip Vilniuje, Kaune ar Alytuje, bet labai norėjosi padėti ukrainiečiams. Kadangi to niekas pas mus neorganizavo, tai mes patys nusprendėme to imtis. Kaip vėliau paaiškėjo, visi mes – sesė, jos vyras, mano vyras, aš – viduje galvojome, kad reiktų kaip nors padėti ukrainiečiams, bet garsiai apie tai vienas kitam nepasisakėm. Kai mūsų vyrai pasikalbėjo ir nusprendė padovanoti automobilį, visi tam vienbalsiai pritarėm“, – pasakojo Laura.

Padovanos dar vieną automobilį

Jauna moteris prasitarė, jog jų garaže kelionei į Ukrainą ruošiamas dar vienas automobilis. Jį taip pat ketinama padovanoti už savo laisvę kovojantiems ukrainiečiams.

„Kelionei ruošiame „šaraną“, jis talpus, todėl bus galima nuvežti nemažai labdaros. Vėl skelbsime rajone pagalbos akciją, vėl šios savaitės pabaigoje su „Praeities žvalgu“ važiuosime į Ukrainą. Tikimės, kad mūsų žmonės vėl bus aktyvūs ir atneš ukrainiečiams būtinų drabužių ir medikamentų. Taip nors lašeliu prisidėsime prie jų kovos“, – sakė Laura.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: