Dzūkų žinios

Kovo 11-oji Lazdijuose: susitelkimas, maldos ir dainos už Lietuvos bei Ukrainos laisvę

Dalintis:

Šią ypatingą dieną lazdijiečiai paminėjo išreikšdami savo norą būti laisviems – kovo 11 d. maldomis bei vienybe visi kartu susibūrė paminėti atkurtos Lietuvos nepriklausomybės.

Šventinis renginys prasidėjo Lazdijų Šv. Onos bažnyčioje, kurioje aukotos šv. Mišios už Lietuvos ir Ukrainos laisvę.

Po šv. Mišių buvo padėta gėlių ir uždegtos žvakės prie Lietuvos partizanų vado, brigados generolo Adolfo Ramanausko-Vanago paminklo. Pagerbę mūsų didvyrio atminimą, žmonės žingsniavo į Nepriklausomybės aikštę. Lietuvos šaulių sąjungos Lazdijų skyriaus šauliai ėjo eisenos priešaky ir nešė Lietuvos valstybės, Lietuvos valstybės istorinę, Ukrainos ir Lietuvos šaulių sąjungos vėliavas. Aikštėje prie Nepriklausomybės paminklo uždegtos žvakės bei padėta gėlių.

Kovo 11-osios minėjimas prasidėjo prasmingais žodžiais ir dainomis.

Su džiaugsminga švente visus lazdijiečius ir miesto svečius, susirinkusius drauge švęsti mūsų laisvės dieną, sveikino Šv. Onos parapijos klebonas, Lazdijų dekanato dekanas Nerijus Žvirblys ir savivaldybės merė Ausma Miškinienė. Sveikinusieji linkėjo vienybės, susitelkimo, gerumo ir atidumo vieni kitiems, kvietė branginti laisvę, vertinti jos suteikiamas galimybes.

Šventės dalyvius džiugino šokių kolektyvai ,,Puerto“ bei ,,Smilga“. Nuo šokių kolektyvo neatsiliko ir atlikėjai Vaida, Edvinas, Milena ir Smiltė. O kokia šventė be mūsų krašto garsintojų Roko, Indrės Launikonytės bei Haroldo Šklėriaus.

Renginio metu žmonės ragavo Lazdijų turizmo informacinio centro išvirtos ukrainietiškų barščių sriubos – už ją surinktos lėšos bus paaukotos Ukrainai.

Kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Šią dieną 1990 metais Lietuvos Respublikos Aukščiausioji taryba priėmė aktą ir jį pasirašė, taip skelbdama, kad Lietuva vėl yra laisva ir nepriklausoma nuo Sovietų Sąjungos. Šią dieną Lazdijai mini ypatingai, ramiai, bet šventiškai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: