Dzūkų žinios

Kviečiame dalyvauti Žemės dienos konkurse „Ekologija sujungia“

Dalintis:
Atnaujinti daiktai – tvaresnio mūsų gyvenimo ir atsakingesnio mąstymo liudininkai. (ARATC nuotr.)

Saugi ir tvari aplinka – ko gero, didžiausias kiekvieno žmogaus troškimas. Kad jis išsipildytų, reikia kad ir nedidelių kasdienių pastangų: atsakingo požiūrio ir elgesio, mažesnio vartojimo, suvokimo, kad mažiau iš tiesų yra geriau.

Todėl artėjant pasaulinei Žemės diena, kviečiame apmąstyti savo vartojimo įpročius, atsisakyti nebūtinų naujų daiktų, vietoj to – atnaujinti senus ir savo patirtimi pasidalinti dalyvaujant konkurse „Ekologija sujungia“.

Konkurse kviečiami dalyvauti Alytaus miesto, Alytaus rajono, Birštono, Druskininkų, Lazdijų, Prienų, Varėnos savivaldybių gyventojai ir bendruomenės.

Konkursui reikia pateikti nuotraukų koliažus – dvi gretimai sudėtas fotografijas, kuriose užfiksuoti daiktai prieš atnaujinimą ir atnaujinus – pritaikius naudojimui. Nuotraukose gali būti užfiksuoti įvairūs įsigyti ir panaudoti daiktai: drabužiai, baldai, namų apyvokos daiktai ir kt.

Konkursas vyksta nuo 2022 m. kovo 14 iki 2022 m. balandžio 4 d. Koliažus siųsti el. paštu tikotiks@alytausratc.lt iki 2022 m. balandžio 4 d. Autorius, siųsdamas koliažus, turi nurodyti vardą, pavardę, amžių, elektroninio pašto adresą, telefono numerį, koliažo pavadinimą ar trumpą pristatymą.

Konkursui atsiųsti nuotraukų koliažai bus publikuojami centro „TikoTiks“ Facebook paskyroje, nugalėtojus rinks gyventojai, paspausdami aktyvią nuorodą „Patinka“, ir sudaryta komisija.

Nugalėtojai bus renkami kelios kategorijose ir apdovanoti savivaldybių bei Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro įsteigtas prizais.

Konkursą Žemės dienai paminėti rengia Alytaus miesto savivaldybė kartu su partneriu Alytaus regiono atliekų tvarkymo centru.

Alytus yra kultūros sostinė 2022. Jos šūkis – „Alytus sujungia“. Rengdamasi paminėti Žemės dieną kultūros sostinė sako „Ekologija sujungia“ ir kviečia visų regiono savivaldybių gyventojus, bendruomenes dalyvauti tvarumą mūsų kasdienybėje atspindinčiame konkurse „Ekologija sujungia“.

Konkurso nuostatai skelbiami https://www.aratc.lt/naujienos/kvieciame-dalyvauti-zemes-dienos-konkurse-ekologija-sujungia/

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: