Dzūkų žinios

Lazdijietė psichologė savanoriauja Pabėgėlių registracijos centre

Dalintis:
„Šiandien pirmą kartą gyvenime savanoriavau. Alytaus pabėgėlių centre. Bent kažkiek su atjauta ir parama prisiliečiau prie Ukrainos piliečių kančios…“ – taip prie nuotraukų savo FB paskyroje rašė Kristina Cibulskė kovo 5 d.

Ne vienas pilietiškas mūsų krašto žmogus, sužinojęs apie karą Ukrainoje ir iš ten pajudėjusį pabėgėlių srautą, kuris pasiekė ir Lietuvą, nusprendė įvairiais būdais padėti karo iš tėvynės išvarytiems žmonėms.

Viena iš jų – lazdijietė psichologė, trijų vaikų mama Kristina Cibulskė. Ji savanoriauja Alytaus pabėgėlių registracijos centre ir savo bute kviečia apsistoti pabėgėlių šeimas.

„Noriu bent kuo nors padėti ukrainiečiams, todėl per „Gelbėkit vaikus“ liniją pasisiūliau savanoriauti Alytaus pabėgėlių registracijos centre, užsirašiau budėjimus, kartą per savaitę važinėsiu į Alytų ir dirbsiu“, – sakė Kristina.

Ji teigė socialiniuose tinkluose radusi skelbimą, kad kviečiami specialistai, kurie pagal išsilavinimą gali dirbti su vaikais. Ten buvo nurodyta, jog būtina mokėti rusų kalbą. Kadangi K. Cibulskė yra psichologė ir moka rusiškai, tai iškart susidomėjo skelbimu ir užsiregistravo.

Moteris sakė, jog praėjusį savaitgalį jau budėjo Alytuje.

„Ten mūsų atsakomybė – rūpintis iš Ukrainos atvykusiais vaikais, mamomis su kūdikiais, besilaukiančiomis moterimis. Tuo metu, kai tėvai tvarko dokumentus, vaikai nuobodžiauja, tai mes su jais užsiimame. Kviečiame juos į žaidimų kambarius, ten žaidžiame su jais, pabendraujame, taip pat užtikriname jų saugumą. Mamos ir vaiko kampelyje padedame mamoms vaikus pervystyti, duodame sauskelnių, jei jų neturi“, – pasakojo Kristina.

Moteris teigė, jog dauguma vaikų supranta rusiškai, tačiau pasitaiko ir tokių, kurie nesupranta, todėl tenka bendrauti pasitelkiant mamas.

Pasidomėjus, kokios yra iš Ukrainos atvykusių vaikų nuotaikos, K. Cibulskė teigė, jog daugelis vaikų gerai jaučiasi, linksmi, tik neaišku, ar tas ramumas atsirado tik perkirtus sieną.

„Mačiau du berniukus, kurie buvo šiek tiek susigūžę. Gaila, nebuvo laiko su jais pabendrauti. Stebėjau kai kurias mamas, tai jų akyse mačiau daug nerimo“, – pasakojo psichologė Kristina.

Pabėgėlių registracijos centre dirbo Raudonojo Kryžiaus psichologė, kuri bendrauja su prislėgtais žmonėmis iš Ukrainos. Ji užsirašė Kristinos kontaktus, pasikvies, jei reiktų jos, kaip specialistės, pagalbos.

„Galvoju, jog labai noriu padėti karo iškankintiems ukrainiečiams, todėl ne tik savanoriauju Alytuje, bet ir užregistravau du savo buto kambarius, kur galėčiau priimti šešis žmones, bet dar nieko nesulaukiau“, – kalbėjo K. Cibulskė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Sveika gyvensena, dietos, mityba, nevaisingumo gydymas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: