Dzūkų žinios

Paramos akcijos „Gerumo žvaigždė 2021“ metu surinkta rekordinė suma

Dalintis:
UAB „Lankava“ kolektyvas nuoširdžiai dėkoja klientams bei partneriams, prisidėjusiems prie akcijos „Gerumo žvaigždė“.

Jau penkioliktą kartą organizuota paramos akcija „Gerumo žvaigždė 2021“ baigėsi. Jos metu pirkdami akcijos ženklu pažymėtas prekes, pirkėjai ne tik įsigijo jas, bet tuo pačiu parėmė Alytaus autizmo asociaciją „Lietaus vaikai“.

Šios akcijos metu surinkta didžiausia suma per visą „Gerumo žvaigždės“ akcijų laikotarpį. Suma siekia net 8 000 eurų. Gauta parama bus panaudota asociacijai įsigyjant naują reikiamą bei atnaujinant jau esamą įrangą, kad autistiškiems vaikams teikiama pagalba būtų dar saugesnė ir modernesnė.

„Įranga yra labai reikalinga, nes, teisingai parinkus priemones, galima ugdyti vaikų savireguliaciją, modeliuoti elgesį, skatinti aplinkos ir žmonių pažinimo procesus, kognityvinių funkcijų lavinimą, o visa tai padeda vaiką sėkmingai įtraukti į visuomenę“, – teigia Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ valdybos pirmininkė Klementina Gruzdienė.

Autistiški vaikai dažnai neturi galimybės kartu su visais aktyviai užsiimti sportine veikla, o tai yra didelis praradimas jiems, nes, reguliariai užsiimant fizine veikla, vaikai įvairių judesių pagalba gali atrasti naujų įvairių, tinkamų emocinės iškrovos būdų. Juk judėjimas – pats natūraliausias ir mažiausiai kainuojantis ugdymo, gydymo ir poilsio būdas, teikiantis teigiamų emocijų ir gerinantis sveikatą. Fizinio aktyvumo metu vaikai jaučia pasitenkinimą, yra susidomėję užsiimama veikla ir tai daro motyvuotai. Tokiu atveju gerėja ne tik fizinė, bet ir psichinė jų sveikata.

UAB „Lankava“ kolektyvas nuoširdžiai dėkoja klientams bei partneriams, prisidėjusiems prie akcijos „Gerumo žvaigždė“.

Kalėdinė paramos akcija „Gerumo žvaigždė“ vyko praėjusių metų lapkričio 3–gruodžio 24 dienomis.

Dėkojame už Jūsų gerumą!

image description
Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: