Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Rajono valdžia norėjo gudriai „prasisukti“ dėl ligoninės antro aukšto remonto. Apleistas patalpas siūlė išnuomoti akių operacijas atliekančiai bendrovei „Katarakta“. Pati savivaldybė įvertino, kad šių patalpų remontas kainuotų apie 3 mln. eurų. O jei „Katarakta“ būtų sutikusi nuomotis šias patalpas, tai gal ir būtų atlikusi remontą. Valdžia sutaupytų sveikatos verslo sąskaita?

• Naujos įstaigos, tvarkančios rajono gatves ir kiemus, veikla vis dar lieka rožinė svajonė. Nors bendrovė įsteigta prieš devynis mėnesius, tačiau ji iki šiol neveikia. Direktorius nepaskirtas, įranga nenupirkta, pažadai apie puikią tvarką rajone lieka pažadais. O pažadais ir pragaras grįstas.

• Valdžia kitiems metams turi rimtą užduotį – savivaldybių gerovės reitinguose įveikti Ignaliną, kuri šiuo metu yra paskutinėje vietoje, o Lazdijai – priešpaskutinėje. Panašu, kad sunku nebus, nes rajone visos naujos idėjos – embriono stadijoje.

• Lazdijų rajono savivaldybės administracija nusipirko bendrovės „Ekokonsultacijos“ paslaugas atlikti Lazdijų rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už atliekas analizei. Ji reikalinga tam, kad galėtume įvertinti, ar galima diferencijuoti rinkliavos dydį. Planuojama į sistemą įsivesti 120 l mišrių atliekų konteinerius (dabar naudojami tik 240 l), todėl svarbu apskaičiuoti, kaip taip paveiks rinkliavos surinkimą, kokie įkainių pakėlimai gali būti naudojami. Šios analizės kaina yra apie 5000 eurų. Po šios analizės didelė tikimybė, kad už šiukšlių išvežimą Lazdijų gyventojai mokės daugiau ir savivaldybei atsipirks už analizę sumokėti pinigai.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.

Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: