Dzūkų žinios

Kaip sustiprinti savo el. prekybos svetainės saugumą?

Dalintis:

Per pastaruosius kelerius metus mažmeninės el. prekybos mastas žymiai išaugo. Deja, tačiau kartu padidėjo ir į ją nukreiptų kibernetinių atakų skaičius. Dėl šios priežastis šiandien itin svarbu skirti maksimalias pastangas užtikrinti duomenų saugumą savo el. prekybos svetainėje. Neabejotinai tai vienas pagrindinių prioritetų norint suteikti gerą apsipirkimo patirtį savo klientams. Taigi pristatysime tris veiksmingus būdus, kaip sustiprinti el. parduotuvės saugumą.

1. Naudokite SSL sertifikatą

HTTPS protokolas šiandien yra tapęs vienu pagrindinių svetainės saugumo rodiklių. Norint jį įgalinti, reikalingas saugų duomenų perdavimą užtikrinantis SSL sertifikatas. Jis užšifruoja visą lankytojo į svetainę suvedamą informaciją, todėl nusikaltėliai negali šios nuskaityti. Saugiu HTTPS protokolu veikianti el. parduotuvė lankytojams atrodo kur kas patikimesnė. Tokiu atveju jie žino, kad gali saugiai naudoti mokėjimo ar kitus asmeninius duomenis.

Tradicinio protokolo HTTP naudojimas gali sukelti grėsmę duomenų saugumui internete ir turėti neigiamų pasekmių el. prekybos verslui. Todėl jei dar neturite SSL sertifikato, derėtų suskubti jį užsisakyti. Paprastai šią paslaugą teikia svetainių talpinimo (hostingo) kompanija. Galimybė įsigyti tokį sertifikatą yra vienas iš patikimo hostingo kriterijų, į kurį svarbu atsižvelgti.

Dar tik svarstote galimybę kurti el. prekybos svetainę ir jums aktualus aukštos kokybės hostingas Lietuvoje?Greitai ir patogiai užsisakyti jį, o kartu ir SSL sertifikatą galite spustelėję ant pateiktos nuorodos. Išsirinkite savo poreikius geriausiai atitinkantį svetainės talpinimo planą jau dabar.

2. Pasirūpinkite atsarginėmis duomenų kopijomis

Nusikaltėliai gali ne tik pažeisti svetainės saugumą, bet ir sunaikinti joje esančius duomenis. Tokiu atveju verslas prarastų klientų pasitikėjimą ir patirtų didžiulius finansinius nuostolius. Duomenų praradimas ne tik dėl kibernetinių atakų, bet ir dėl aparatinės įrangos gedimo yra pakankamai dažnas reiškinys. Deja, tačiau nuo to nėra apsaugotas nei vienas.

Norint, kad svarbi informacija nebūtų prarasta visam laikui, būtina atkreipti dėmesį, jog pasirinkta hostingo kompanija užtikrintų dažną atsarginių duomenų kopijų kūrimą. Tokiu būdu atsiranda galimybė atkurti prarastą informaciją ir taip išvengti didelių nuostolių, kurie kartais netgi gali lemti verslo žlugimą.

3. Atidžiai stebėkite savo svetainę

Tam, kad svetainė išliktų saugi, būtina nuolat ją atidžiai stebėti. Tai padeda aptikti bet kokią įtartiną veiklą ir užkirsti jai kelią. Šiuo atveju labai praverčia specialus saugumo įrankis. Tai bene paprasčiausias būdas apsaugoti savo svetainę nuo virusų, atakų ir įsilaužimų. Šis įrankis kasdien skenuoja svetainę ir identifikuoja galimas grėsmes, tokiu būdu leisdamas laiku jas pašalinti. Taigi tai puiki prevencinė priemonė.

Sustiprinti savo el. prekybos svetainės saugumą nėra taip sudėtinga, jei tik naudojamasi tinkamomis priemonėmis. Išsirinkite jas atsižvelgdami į mūsų pateiktus patarimus ir apsaugokite tiek savo, tiek klientų duomenis. Sukurkite stiprią el. prekybos svetainę, kuri būtų verta pasitikėjimo.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: