Dzūkų žinios

Karas Ukrainoje patvirtino Kremliaus melą apie Rusijos karinę galią

Dalintis:

Algimantas Mikelionis

Neseniai kalbėdamas JAV generolas B. Hodgesas sakė, kad jį labiausiai nustebino rusų kariuomenės silpnumas. Prieš karą apie Kremliaus armiją galvojo žymiai geriau – jos ginklavimosi, karinės drausmės ir karinių operacijų atžvilgiu. Apie maskolių armijos moralę kalbėti niekaip neišeina, nes dabartinio karo Ukrainoje metu jų elgesys buvo baisesnis už žvėrišką. Bet rusų armija tuo ir pasižymi, kad jie drąsūs tik prieš silpnesnes valstybes. Karo pradžioje rusų kariuomenė galvojo, kad Ukrainą nukariaus per kelias paras ar kokią savaitę. Ir kaip skaudžiai raudonojo putinėlio kariai su vadais apsiriko… Susidūrę su milžinišku Ukrainos karių ryžtu, jie kaip reikalas pasimetė ir jų nenugalimumo mitas išgaravo kaip dūmas.

Vienas labiausiai Rusijos propagandos brukamų dalykų yra melas apie šios valstybės karinę galybę. Taip, Rusija labai didelį dėmesį skiria ginklavimuisi, nes yra agresyvi laisvų kaimyninių ir kitų laisvų pasaulio šalių atžvilgiu. Tuo įsitikinome visu Sovietų Sąjungos ir Rusijos armijos gyvavimo metu.

Lietuvoje dažnai tenka girdėti kalbant net toli gražu nekvailus žmones, kad Rusijos kariuomenė mūsų šalį užimtų per parą ar dvi. Pala, pala, juk čia pasakoma ne viskas iki galo. Esame NATO narė ir užpulti Rusijos būsime ginami viso karinio aljanso. Kai tai bandai pasakyti tiems, kurie Lietuvos užėmimui teskiria parą ar dvi, tai jie būna šventai įsitikinę net kažkokia stebuklinga ir net antgamtine Rusijos karine galia. Na ką gi, tuomet paimkime grynus skaičius ir palyginkime. Pagal žurnalo „Credit Suisse“ 2016 metų ataskaitą Rusijos gynybos biudžetas buvo 84,5 milijardo JAV dolerių. Pagal tų pačių metų NATO duomenis vien JAV gynybos biudžetas – net 664 milijardai JAV dolerių! Tad vien tik JAV gynybos biudžetas ne vieną ir ne du kartus yra didesnis už Rusijos. O kur dar visa NATO! Taigi, visos NATO 2016 m. gynybos biudžetas buvo net 918 milijardų JAV dolerių. Dar kartą pabrėžiu – Rusijos gynybos biudžetas, t. y. 84,5 milijardo JAV dolerių, prieš NATO gynybos biudžetą, t. y. 918 milijardų JAV dolerių. Įspūdinga, ar ne? Tad apie kokį Lietuvos užėmimą per parą ar dvi ir užėmimą apskritai gali būti kalba?! Žinau, kad Rusijos propagandos aukos kaip mat atsakys, kad NATO mūsų negins. Tokie tipai sovietmečiu yra patyrę kasdienį melą, tad jiems kažkodėl atrodo, kad meluoja visi. Čia jums, mielieji, ne Kremliaus melagio Nr. 1 S. Lavrovo ar tarptautinio nusikaltėlio ir teroristo V. Putino pažadai! NATO yra itin rimta karinė organizacija, kuri veiksmais, o ne žodžiais įrodo, kad laikosi pasirašytų sutarčių. Bundesvero ir amerikiečių kariai Lietuvoje, naujausia ir moderniausia karine technika ginkluojama mūsų armija, NATO oro misija Šiauliuose, moderniausių JAV karo laivų vizitai Klaipėdoje, gynybinių raketų „Patriot“ įrengimai Lenkijoje ir t. t. Rusija visa tai mato, o juk padaryti nieko negali! Kaip apmaudu! Tad ir meluoja kiek pajėgia, bandydama tokiu būdu pasėti Lietuvoje Rusijos karinės galios baimę ir paniką.

Pagrindinis Rusijos propagandos tikslas yra bet kokia kaina pasėti nepasitikėjimo sėklą NATO, ES, euru ir visomis europietiškomis ir Vakarų civilizacijų vertybėmis. Juk žinoma, kad baimės akys didelės. Bet kas šiuo atveju juokingiausia, kad pati Rusija kaip velnias kryžiaus bijo JAV ir NATO. Juk Rusija ne tokia kvaila, kaip apsimeta. Tad kiša nosį ten, kur susiduria su silpnesniu už save: į Gruziją, Siriją, Ukrainą ir t. t. Bet lįsti ten, kur teks susidurti su NATO, juk nelįsi, nes kinkos paprasčiausiai per silpnos. Tad belieka toliau meluoti visam pasauliui apie savo „neįtikėtiną“ karinę galią.

Savo ruožtu buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas Benas Hodgesas sako, kad karas Ukrainoje pasiekė lemiamą fazę – Vakarai dabar turi gerą progą „perlaužti rusų stuburą“: išstumti Rusijos karius ir atimti iš Kremliaus įrankius ateityje grasinti savo kaimynams.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: