Dzūkų žinios

Kodėl rajono vadovai neskubėjo nutraukti ryšių su agresorių savivaldybėmis?

Dalintis:

Artūras Margelis,
savivaldybės tarybos narys, frakcijos „Pirmyn!“ seniūnas

Karo Ukrainoje akivaizdoje stebiu mūsų rajono vadovų vangų elgesį, kurio niekaip negaliu suprasti ir pateisinti.

Mūsų frakcijos „Pirmyn!“ iniciatyva kovo 5 dieną buvo sušauktas skubus Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame mes reikalavome nutraukti bendradarbiavimo sutartis su Rusijos Nesterovo ir Baltarusijos Gardino miesto ir rajono savivaldybėmis.

Nors sprendimas dėl sutarčių nutraukimo buvo savivaldybės taryboje vienbalsiai priimtas, tačiau Lazdijų rajono savivaldybė pranešimus apie nutraukimą pasirašė tik kovo 21 dieną, daugiau nei po dviejų savaičių.

Kyla klausimas, kodėl Lazdijų rajono savivaldybės merė raštus-pranešimus Rusijos ir Baltarusijos savivaldybėms dėl bendradarbiavimo sutarčių nutraukimo, nes minėtų savivaldybių valstybės vykdo agresiją – karą prieš taikią Ukrainos valstybę, pasirašė tik po 16 dienų po sprendimo priėmimo? Juk savivaldybės taryba nusprendė nutraukti minėtas sutartis ir įpareigojo merę nedelsiant išsiųsti raštus-pranešimus Nesterevo, Gardino miesto bei Gardino rajono savivaldybėms!

Kovo 17 dieną Lazdijų rajono savivaldybės tarybos Biudžeto, turto ir investicijų komiteto posėdžio metu paprašiau Investicijų skyriaus vedėjos Andrės Zenevičienės atsiųsti komiteto nariams minėtų raštų kopijas.

Aišku, eilinį kartą savivaldybės darbuotojai į tarybos narių prašymus nesureagavo ir raštų kopijų neatsiuntė.

Pasirodo, kad kovo 17 dieną šie raštai šalių agresorių savivaldybėms dar net nebuvo merės pasirašyti ir, aišku, neišsiųsti. Tik po keturių dienų merė šiuos raštus pasirašė. Kas galėtų paneigti, jog, jei apie tai nebūčiau pasidomėjęs, tai raštai gal iki šiol nebūtų buvę išsiųsti?

Dar kartą akivaizdžiai pasitvirtino liūdna situacija – savivaldybėje baisi netvarka, nevykdomi tarybos sprendimai, merė ir savivaldybės administracija net tokiu sunkiu broliškai Ukrainai metu nesugeba ar nenori padėti mūsų broliams ukrainiečiams ir operatyviai spręsti su šia dramatiška situacija susijusias problemas.

Po tokių dalykų kyla įvairių klausimų. Gal merė ir savivaldybės vadovybė sąmoningai taip daro, veikiami Lietuvai ir broliškai Ukrainai priešiškų jėgų? Tai gali atrodyti, kaip baisiausios prognozės, bet tokias išvadas verčia daryti sisteminis požiūris, valdžios veiksmai ir akivaizdus nenoras remti Ukrainos, ką įrodė ir paramos ukrainiečiams organizavimo vilkinimas.

Įdomu, ar po 16 dienų, praėjusių po savivaldybės tarybos sprendimo, tie merės pasirašyti raštai bent buvo išsiųsti buvusioms Lazdijų rajono savivaldybės partnerėms – šalių agresorių Rusijos ir Baltarusijos savivaldybėms? Apie tai lieka tik spėlioti, nes mūsų merė turi „puikią“ praktiką – apie svarbius dalykus neinformuoti savivaldybės tarybos narių.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: