Dzūkų žinios

Kodėl savivaldybės administracija ignoruoja tarybos narių paklausimus?

Dalintis:
Opozicijoje dirbantis tarybos narys, konservatorius Romas Leščinskas „Dzūkų žinioms“ teigė, jog savivaldybės administracija ilgai vilkino atsakyti į jo paklausimą apie savivaldybės išlaidas teisinėms paslaugoms.

Lazdijų rajono savivaldybėje – tikra kreivų veidrodžių karalystė. Pasirodo, kad valdžioje dominuoja ne demokratiškai išrinkti savivaldybės tarybos nariai, bet administracijos darbuotojai. Kaip kitaip galima įvardinti faktus, jog savivaldybės administracijos darbuotojai nesiteikia atsakinėti į tarybos narių paklausimus, o valdžios atstovai neskuba vykdyti tarybos sprendimų.

Opozicijoje dirbantis tarybos narys, konservatorius Romas Leščinskas „Dzūkų žinioms“ teigė, jog savivaldybės administracija ilgai vilkino atsakyti į jo paklausimą apie savivaldybės išlaidas teisinėms paslaugoms.

Šių metų vasario 2 dieną R. Leščinskas išsiuntė paklausimą Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorei Ilonai Šaparauskienei, to paties paklausimo kopija buvo nusiųsta Lazdijų rajono savivaldybės merei Ausmai Miškinienei.

R. Leščinskas rašė: „Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 24 str. 2 p., Lazdijų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamento 14 p., prašau pateikti informaciją apie savivaldybėje sudarytas sutartis dėl teisinių paslaugų, konsultacijų per 2021 m. Informacijoje nurodyti sudarytos sutarties datą, paslaugų teikėją, kokias paslaugas teikė, pasiektą rezultatą, sumokėtą pinigų sumą“.

Pagal galiojančią tvarką atsakymas politikui turėjo būti pateiktas per 20 darbo dienų, tačiau R. Leščinskas jį gavo daugiau nei po dviejų mėnesių ir tai tik tada, kai to primygtinai pareikalavo.

Pagaliau jam buvo pateikta informacija apie 2021 metais savivaldybės sudarytas teisinių paslaugų sutartis.

Kaip paaiškėjo iš pateiktos informacijos, pernai savivaldybė advokatų bendrijoms atseikėjo apie 25 tūkst. rajono mokesčių mokėtojų pinigų.

Daugiausia pinigų iš Lazdijų rajono žmonių suneštų mokesčių uždirbo advokatų profesinė bendrija „LEXIMUM“ – beveik 20 tūkst. eurų. Dar beveik 5 tūkst. eurų buvo atseikėti vienai iš brangiausių Lietuvoje advokatų kontorai „Ellex Valiūnas ir partneriai“.

Iš tarybos nariui pateiktos informacijos matyti, jog dalis lėšų buvo sumokėta už įvairiais teisines konsultacijas, kita dalis – už atstovavimą civilinėse bylose.

„Man sunkiai suvokiama, kodėl savivaldybė leidžia tokius pinigus, samdydama teisininkus iš šalies. Juk savivaldybėje dirba ne vienas teisininkas, administracijoje yra net atskiras skyrius, kuriame dirba specialistai. Ar jie nesugeba atlikti šių darbų, kad reikia samdyti brangias advokatų kontoras“, – retoriškai klausė R. Leščinskas.

Jis taip pat piktinosi savivaldybės vadovų praktika priimti į administraciją darbuotojus iš kitų miestų, kurie savo funkcijas atlieka nuotoliniu būdu.

„Kodėl taip nuvertiname mūsų specialistus, nekviečiame jų dirbti, bet samdome darbuotojus iš kitų miestų“, – piktinosi tarybos narys.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: