Dzūkų žinios

Naujausi politikų ir politinių partijų populiarumo reitingai

Dalintis:

Algimantas Mikelionis

Kovo 17–25 dienomis DELFI užsakymu atlikta „Spinter tyrimai“ visuomenės nuomonės apklausa. Joje atsispindi politikų ir politinių partijų populiarumo reitingai.

Iš pradžių buvo klausiama ir apie politiką ar visuomenės veikėją, kuris geriausiai tiktų užimti premjero pareigas. Čia ir toliau pirmauja dabartinė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Vasarį ją kaip tinkamiausią premjerę matė 19,2 procento apklaustųjų, kovo mėnesį šis skaičius pakilo iki 20,9 procento. Toliau – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis. Vasario mėnesį jį premjero kėdėje matyti norėjo 8,5 procento apklaustųjų, kovo mėnesį – 9,3 procento. LSDP lyderė Vilija Blinkevičiūtė užima trečią šios lentelės poziciją. Vasarį ją premjerės kėdėje matyti norėjo 6,9 procento apklaustųjų, kovą – 6,3 procento.

Nors gyvename tikrai sudėtingu laikotarpiu, bet šalies ministrė pirmininkė elgiasi ramiai ir atsakingai, nepanikuoja ir nedaro skubotų ar sunkiai suprantamų sprendimų. Lietuvos politika lieka stabili, nes nėra mėtomasi tarp kraštutinumų. Jeigu aukšti ir stabilūs ministrės pirmininkės reitingai yra sunkaus ir atsakingo darbo pasekmė, tai augantis S. Skvernelio reitingas yra gelbėtojo paieškos rezultatas. Nors šio politiko partija nėra iš esmės visiškai nauja politinė partija, o sukurta ant jau kitose politinėse partijose buvusių politikų sąjungos plotmės. Būnant opozicijoje, bepigu pigiai politikuojant gerinti savo populiarumo reitingus. Tad pono Sauliaus populiarumas auga netgi jam nieko iš esmės gero nesiūlant ir nedarant. Kurį laiką buvusi populiariausia Lietuvos politikė pagal šios apklausos rezultatus buvo socdemų pirmininkė V. Blinkevičiūtė. Bet buvo labai lengva prognozuoti, kad anksčiau ar vėliau ji pradės gana sparčiai ristis žemyn, nes ši politikė, be pigaus populizmo, taip nieko vertingo ir nepasiūlė, o tiesiog stengėsi sudaryti tautos mamos įvaizdį.

Pirmoje politinių partijų reitingų lentelės pozicijoje ir toliau laikosi valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Nuo vasario mėnesio atliktos apklausos konservatoriai savo rezultatą pagerino 2,1 procento. Vasario mėnesį už šią partiją būtų balsavę 12 procentų respondentų, kovą – 13,1 procento. Antroje lentelės vietoje – šiais metais įkurta ir Seimo opozicijoje veikianti Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Parama šiai politinei jėgai nuo praėjusios apklausos irgi ūgtelėjo 2 procentais. Vasario mėnesį už šią partiją būtų balsavę 8,7 procento apklaustųjų, kovo mėnesį šis skaičius jau siekia 10,7 procento. Ant kulnų Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“ mina opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Parama šiai politinei jėgai nuo praėjusios apklausos sumenko 2 procentais. Vasarį už šią partiją savo balsą būtų atidavę 12,2 procento apklaustųjų, kovą – 10,2 procento. Opozicijoje dirbančios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) parama nuo praėjusį mėnesį atliktos apklausos praktiškai nesikeitė. Vasarį už šią partiją būtų balsavę 6,7 procento apklaustųjų, kovo mėnesio rezultatas – 6,6 procento. Atitinkamai sumažėjo ir neigiamai ar greičiau neigiamai vertinančių Vyriausybės veiklą. Štai vasarį taip ministrų kabineto veiklą vertino 66,2 procentai respondentų, kovą – 60,7 procento. Neigiamai vertinančių Vyriausybės veiklą sumažėjo 5,5 procentais. Nežinančių, kaip vertinti Vyriausybės veiklą, vasarį buvo 8,2 procento respondentų, kovą – 8,4 procento.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: