Dzūkų žinios

S. Dumbliauskienė dirba Alytuje, bet nuotoliniu lieka dirbti ir Lazdijuose

Dalintis:
Alytaus miesto savivaldybės Verslo skyriaus vedėja Sonata Dumbliauskienė. (Alytaus miesto savivaldybės nuotr.)

Nuo kovo 17 dienos Alytaus miesto savivaldybės Verslo skyriui vadovauti pradėjo buvusi Lazdijų rajono savivaldybės merės patarėja Sonata Dumbliauskienė.

Rita Krušinskaitė

Alytiškė S. Dumbliauskienė Alytaus miesto savivaldybės administracijoje ne naujokė, prieš tapdama Lazdijų rajono merės patarėja, ji sėkmingai vadovavo Socialinės rūpybos skyriui.

Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu, siekiant sudaryti palankias sąlygas Dzūkijos sostinėje kurtis verslui, jam suteikti operatyvią informaciją visais dominančiais klausimais, nuo vasario 1-osios savivaldybės administracijoje įsteigtas Verslo skyrius.

Vedėjos pareigoms užimti buvo paskelbtas konkursas, kurį, nugalėjusi du konkurentus, laimėjo S. Dumbliauskienė. S. Dumbliauskienė Verslo skyriaus vedėjos pareigas pradėjo eiti nuo kovo 17 dienos.

Kuruos verslo klausimus

Anot Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorės Onutės Balevičiūtės, S. Dumbliauskienei pavesta kuruoti įvairius verslo klausimus: verslo tarybos, investicijų į pramonės parką, kurio veiklą savivaldybė nori labiau pagyvinti, ji teiks pasiūlymus VšĮ „Versli Lietuva“, bendraus su į Lietuvą investuojančiomis įstaigomis.

„Ji turi viziją, ir mes turime viziją, kaip pagerinti paslaugas verslui arba asmeniui. Tokių paslaugų verslui priskaičiuojama 22, savivaldybė nori tuos procesus patobulinti, supaprastinti, kad jie būtų kuo labiau prieinami. Reikia visas verslą aptarnaujančias struktūras ir skėtines organizacijas tiesiog sustiprinti per jų bendradarbiavimą, mokymus, konferencijas, per informacijos keitimąsi, nes jis nebuvo intensyvus. Norime pasižiūrėti, ar viskas gerai su smulkiu ir vidutiniu verslu, ar jiems pakanka informacijos, skatinimo lėšų savivaldybės programoje, ar negalima atrasti kokių naujų skatinimo formų. S. Dumbliauskienei suformuota tokia užduotis. Siekiant verslą suartinti su miesto bendruomene, ketiname pasitelkti seniūnaičius ir visuomenę, kad būtų išspręsta dalis bendrų miesto gerovės dalykų“, – pasakojo O. Balevičiūtė.

Be minėtų dalykų, S. Dumbliauskienė skatins glaudesnį savivaldybės bendradarbiavimą su Užimtumo tarnyba. „Tai ypač aktualu, kai Alytuje apsigyvena vis daugiau ukrainiečių. Kovo 29 dieną mūsų mieste jau buvo įdarbinti 64 nuo karo baisumų pabėgę žmonės“, – pabrėžė O. Balevičiūtė.

Praėjusį pirmadienį savivaldybė iš „Verslios Lietuvos“ gavo pasiūlymą, kad kelios ukrainiečių IT specialistų įmonės nori persikelti į ES, tame tarpe ir Lietuvą, ir jie nebūtinai nori įsikurti didžiuosiuose Lietuvos miestuose, gali rinktis ir mažesnius miestus. Ukrainiečiai ieško priimtinų jiems sąlygų – tai apgyvendinimas, vaikams mokyklos, darželiai. Šiais klausimais S. Dumbliauskienė taip pat užsiims artimiausiu metu, išsiaiškindama, ar Alytus gali kviestis juos.

Profesionali ir kompetentinga

Savivaldybės administracijos direktorės nuomone, Verslo skyriaus vedėja su tokiu darbų krūviu pajėgi susidoroti. „Tai žmogus, kalbantis keliomis kalbomis, labai organizuotas, komunikabilus ir tikrai nebus jokių problemų. Yra tik pliusai. Mes džiaugiamės, kad Sonata sugrįžo į Alytų, nes Pietų Lietuvoje tokių specialistų labai trūksta. „Džiaugiuosi ir dėl Sonatos, ir dėl jos pavaduotojos, kuri pradės dirbti balandžio mėnesį“, – teigė O. Balevičiūtė ir pridūrė, kad į rankas Verslo skyriaus vedėjos atlyginimas bus kiek didesnis nei tūkstantis eurų, jei sėkmingai ji dirbs, po pusmečio galima neeilinė atestacija, tada bus galima koeficientą didinti, o kartu ir atlyginimas didės, dar galimi priedai prie atlyginimo, bet kol kas S. Dumbliauskienė jų negauna.

Dirbs ir Lazdijuose

Anot O. Balevičiūtės, S. Dumbliauskienė dar kurį laiką savo jėgas skirs ir Lazdijų rajono savivaldybei, kur turi baigti porą projektų. „Mes sutikome, kad šiuos darbus ji atliks laisvu laiku nuo darbo Alytaus miesto savivaldybėje. Verslo skyriaus vedėja sako, kad ten dirbs, kol bus baigti tie du projektai, o kaip bus – parodys ateitis. Dabar neprivalu darbuotojui gauti sutikimą dirbti kitą darbą, jei darbo grafikas nesutampa“, – paaiškino O. Balevičiūtė.

S. Dumbliauskienė, palikusi Lazdijų rajono merės Ausmos Miškinienės patarėjos pareigas, nuo kovo 22 dienos pradėjo dirbti Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyriuje projektų vadove puse etato.

„S. Dumbliauskienė mūsų savivaldybėje įgyvendins jau pradėtus projektus ir teiks naujus“, – apie alytiškės veiklą Lazdijuose kalbėjo Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos ir dokumentų skyriaus vyr. specialistė Danguolė Barauskienė.

Per daugiau nei pustrečių metų S. Dumbliauskienė Lazdijuose įgyvendino šiuos projektus: Veisiejų pėsčiųjų ir dviračių takų atnaujinimas, Jotvos maršruto sukūrimas, trijų prieplaukų ir fontano atnaujinimas Veisiejuose, Metelių prieplauka. Jos pastangomis buvo sukurtas naujas turistinis kelias, ji daug prisidėjo rengiant ir įgyvendinant projektą „Muziejų poezija“. Kartu su Alytumi ir Suvalkais buvo sukurtas poetų kelias. Ji taip pat padėjo įgyvendinti projektus Lazdijų ligoninei ir ugniagesiams.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: