Dzūkų žinios

„Vyturėlio“ komanda Erasmus+ projekto susitikime Italijoje

Dalintis:

Tarptautinio Erasmus+ projekto „Lego STEM laboratorija“ vykdymas sparčiu žingsniu juda link pabaigos. 2022 metų kovo 28 – balandžio 1 dienomis vyko priešpaskutinis šalių partnerių susitikimas Direzione Didattica Statale III Circolo S. G. Bosco mokykloje, esančioje Bišelje mieste, Italijoje. Šiame susitikime dalyvavo ir Lazdijų mokyklos-darželio „Vyturėlis“ komanda – Smiltė, Elija, Mykolas ir Meidas kartu su mokytojomis Asta ir Vilma. Šio projekto tikslas – paskatinti mokinius ir mokytojus domėtis naujovėmis, į ugdymo procesą įtraukiant vis naujas interaktyvias programas, skatinti kūrybiškumą, aktyvumą, bendravimą ir bendradarbiavimą, imant pavyzdį iš šalių partnerių, bei pasidalinti savo patirtimi.

Šio susitikimo metu mes lankėmės mokykloje, apžiūrėjome klases, susitikome su mokiniais, susiradome naujų draugų. Mokiniai turėjo galimybę dalyvauti įvairiose veiklose kartu su italų mokiniais. Jie žaidė įvairius edukacinius žaidimus, valdė robotus, sukonstruotus iš Lego konstruktorių, pasitikrino savo žinias apie šalis partneres, žaisdami žaidimą Kahoot! platformoje. Tai yra žaidimais pagrįsta mokymosi platforma, naudojama kaip ugdymo technologija mokyklose ir kitose švietimo įstaigose.

Tuo metu mokytojos aptarė projekto vykdymo eigą – kaip sekasi atlikti namų darbų užduotis, ką turime padaryti ruošdamiesi gegužės viduryje vyksiančiam paskutiniam susitikimui Samsuno mieste, Turkijoje.

Labai įdomus ir netikėtas buvo apsilankymas Alberobelo mieste. Šis miestas žymus savo unikalia architektūra. Svarbiausias paminklas – tradicinių Apulijos gyvenamųjų namų, vadinamų trullo kompleksas. Tai vienaukščiai, apskrito arba kvadrato plano pastatai, dengti kūginiais akmeninių plytelių stogais. Labai keista buvo ant namų stogų matyti keistus simbolius. Gidas mums paaiškino, kad vos įsikūrus miestui, šitaip buvo žymimi namų numeriai, vėliau taip užrašytais senoviniais rašmenimis vietos gyventojai Antrojo pasaulinio karo metu kvietė greičiau atvykti Musolinį. Dabar šie užrašai palikti dėl turistų.

Didelį įspūdį paliko apsilankymas Bari mieste, kur vaikštant siauromis senamiesčio gatvelėmis galima nusipirkti čia pat gatvėje, ar namo prieangyje gaminamų ir saulėje džiovinamų makaronų, paskanauti tradicinių kepinių kalzoni ir panzerotti.

Tariame AČIŪ Italijos mokiniams ir mokytojams už šiltą, įdomų ir produktyvų susitikimą.

Projekto koordinatorė Asta Slančiauskienė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: