Dzūkų žinios

Albinas Žymančius: „Turime pateisinti žmonių pasitikėjimą, o jei nepateisini, tai neturėtum būti taryboje“

Dalintis:
Balandžio 25 dieną buvo nuspręsta įkurti Lietuvos regionų partijos Lazdijų skyrių. Skyriuje dabar yra 53 nariai.

Artėjant savivaldos rinkimams, Lietuvos politinėje padangėje vyksta nemažai pokyčių. Kuriasi naujos politinės partijos, senosios keičia pavadinimus, o kai kurios nulipa nuo politinės scenos.

Prieš dešimt mėnesių buvusi Lietuvos socialdemokratų darbo partija pakeitė savo pavadinimą ir partijos lyderį ir tapo Lietuvos regionų partija, kuriai vadovauja Jonas Pinskus. Partija plečiasi, steigia regionuose savo skyrius. Balandžio pabaigoje buvo įkurtas Lietuvos regionų partijos Lazdijų skyrius, kuriam vadovauti pavesta Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariui Albinui Žymančiui, į Tarybą išrinktam pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą.

Vėliau, po partijos „Tvarka ir teisingumas“ reorganizavimo, A. Žymančius ją paliko ir kurį laiką nepriklausė jokiai politinei partijai, tačiau dabar kartu su buvusios partijos bičiuliais nusprendė papildyti Lietuvos regionų partijos gretas.

Apie Lietuvos regionų partijos Lazdijų skyrių, jos narius, šios partijos principus ir privalumus kalbamės su Lazdijų skyriaus pirmininku A. Žymančiumi.

– Kuo Jus patraukė ši neseniai įsikūrusi Lietuvos regionų partija? Kokie žmonės į ją atėjo kartu su Jumis?

– Jei kalbėsime apie Lazdijų rajoną, tai didžiąją daugumą naujosios partijos skyriaus narių sudaro buvę mano bendrapartiečiai iš buvusios partijos „Tvarka ir teisingumas“. Į 2019 metų savivaldos rinkimus ėjome su „Tvarkos ir teisingumo“ vėliava ir laimėjome taryboje vieną mandatą.

Vėliau partija keitė pavadinimą, prie jos prisijungė įvairūs politiniai veikėjai, tai mes tame procese jau nebedalyvavome, atsiskyrėme. Mes išstojome iš tos naujai sukurtos politinės jėgos, o kai kas ir buvo išbrauktas. Tada tapome nepartiniai.

Turėjome daug pasiūlymų, pamąstymų, kai kurių partijų kolegos mus matė savo gretose, kai kur mes nematėme savęs tarp kitų kolegų. Mes stebėjome, kaip Partnerystės, kitų visuomenei aktualių įstatymų nuostatos atsispindi Lietuvos regionų partijos programoje, pastebėjome, kad nemažai dalykų atitinka mūsų nuostatas. Dar vienas svarbus aspektas yra tas, jog Lietuvos regionų partija pasisako už atskirties tarp įvairių šalies regionų mažinimą. Lazdijams, kur labai didelis nedarbas, tai yra labai aktualu. Visos šios partijos nuostatos nukreiptos į regionų žmonių problemų sprendimą, į kaimo žmones, kad jiems nereiktų važiuoti kur nors uždarbiauti, bet galėtų dirbti ir oriai gyventi savo rajone, kad galėtų savo namuose džiaugtis gyvenimu.

– Kas nulėmė galutinį apsisprendimą įstoti į Lietuvos regionų partiją?

– Šios partijos atsakingasis sekretorius paklausė, kokios mūsų nuostatos šios partijos atžvilgiu. Balandį susitikome su partijos pirmininku J. Pinskumi ir aptarėme visus rūpimus klausimus. Paskui mes ilgai svarstėme, ar jungtis į šios partijos gretas, apie tai kalbėjomės su rajono žmonėmis, gavome mūsų rinkėjų pritarimą. Balandžio 25 dieną buvo nuspręsta įkurti Lietuvos regionų partijos Lazdijų skyrių. Skyriuje dabar turime 53 narius.

– Ar skyriuje yra atėjusiųjų iš kitų politinių partijų?

– Iš kitų partijų perbėgusių mes neturime nė vieno žmogaus. Didesnė dauguma – buvę „tvarkiečiai“, o kiti nariai – nauji, nebuvę kitose partijose. Prieš apsispręsdami dėl prisijungimo, išdalinome anketas, klausėme žmonių, ar jie norėtų dirbti Lietuvos regionų partijoje. Buvome nusiteikę taip: jei ateis žmonės, tai dirbsime, o jei neateis, atsiprašysime ir nesijungsime į Regionų partiją.

– Ar Jūsų vadovaujamo skyriaus nariai ketina dalyvauti savivaldos rinkimuose?

– Turime dalyvauti partijos veikloje, vykdyti žmonių pageidavimus, o kadangi Lietuvos regionų partija daugiausia dėmesio skiria kaimuose gyvenančių žmonių problemoms spręsti, mes tai ir darysime, siekdami dalyvauti Tarybos veikloje.

– Ne vienerius metus dirbate Lazdijų rajono savivaldybės taryboje ir matote visas rajono problemas.

– Yra daug dalykų, kuriuos buvo galima spręsti vienaip, o gal ir kitaip. Mes turime mums duotą žmonių mandatą, turime pateisinti žmonių pasitikėjimą, o jei nepateisini, tai neturėtum būti Taryboje.

– Ačiū už pokalbį, sėkmingo darbo.

„Dzūkų žinių“ informacija

Užs. Nr. 01

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: