Dzūkų žinios

Nuostabi Druskininkų narcizų jūra traukia visus

Dalintis:
Druskininkų miestas tikrai yra ta vieta, kurioje visais metų sezonais yra išpildomi atvykstančiųjų norai ir vizijos. Tad jei dar nebuvote ten šiemet, pats laikas suskubti!

Pavasarį visų Lietuvos žmonių traukos centru tampa Druskininkai su puikia per 14 ha narcizų pieva, kurioje auga daugiau kaip pusė milijono šių gėlių.

Šiame Vijūnėlės parke pirmieji 130 tūkst. žiedų buvo pasodinti dar 2011 m. Po metų pėsčiųjų taką, vedantį nuo Druskonio ežero iki Vijūnėlės tvenkinio, papuošė japoniškų sakurų alėja, pavadinta garsaus verslininko dr. B. Lubio vardu.

Šių metų šaltas pavasaris bent savaite pavėlino narcizų lankymą. Bet tai gavosi dar geriau. Ankstyvas Motinos dienos savaitgalis daugelį paskatino į šią gėlių jūrą atsivežti savo mamas ir kartu turiningai praleisti laiką. 

Įdomu tai, kad šiame gausiai lankomame narcizų lauke, kaip vasarą Palangoje, sutikau seniai nematytų pažįstamų žmonių iš visos Lietuvos. Kiekvienas labinosi, džiaugėsi, tarytum niekas neturėtų jokių sunkumų. O kalbintos merginos iš karto pareiškė, kad nuo čia ir bus duotas startas šiltos vasaros link. 

Prie liūtų statulų sutiktos dvi moterys su vyru prasitarė, kad jie vietiniai, tik ne visi jau čia gyvenantys – kas Vilniuje, kas Utenoje, tačiau dėl šių narcizų būtinai visi kartu grįžtantys į namus Druskininkuose. Pokalbio metu vyras papasakojo, kad čia dar prieš 45 metus nieko nebuvo – nei ežerėlio, nei šitos pievos. Čia žiemą žaisdavo ledo ritulį, o kur lietuviškų patiekalų kavinė, ten buvo pats geriausias Druskininkų alubaris. Linksmą pokalbį teko kaip mat nutraukti dėl dar puikesnio susitikimo su ką tik susituokusiais jaunaisiais ir, kaip jie šmaikščiai pasisakė, su jų vyriausiuoju pabroliu – grynaveisliu šunimi. Pora nedaugžodžiavo, pasidžiaugė, kad be galo laimingi šiandienos įvykiu ir, fotografo vedini, pozavo sakurų ir narcizų žieduose.

Druskininkų miestas tikrai yra ta vieta, kurioje visais metų sezonais yra išpildomi atvykstančiųjų norai ir vizijos. Tad jei dar nebuvote ten šiemet, pats laikas suskubti! Narcizai žydi visu gražumu. Rojaus kampelis ten garantuotas!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: