Dzūkų žinios

Tvarumo aukcione surinktos lėšos jau pervestos šeimoms iš Ukrainos

Dalintis:

Dvi Alytuje gyvenančias karo pabėgėlių ir Ukrainos šeimas jau pasiekė finansinė parama, surinkta tvarumo aukcione, kurį organizavo Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras ir Alytaus miesto savivaldybė.

Paramą buvo skirti ne tik dalyvaujant aukcione, bet ir pervedant lėšų į Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ atidarytą specialią sąskaitą. Iš viso buvo surinkta vienas tūkstantis eurų.

Su mama nuo karo pabėgusiai ir nuotoliniu būdu studijas Zaporižės dailės akademijoje tęsiančiai Alinai Kirilenko bei su šešiais vaikais Alytuje apsistojusiai rankdarbių meistrei Olhai Tkachuk pervesta po 500 eurų.

Tvarumo aukcionas buvo surengtas Žemės dienai skirto renginio „Ekologija sujungia“ metu. „Tvarumas – tai kiekvieno mūsų sąmoningas pasirinkimas, atsakomybė, gebėjimas matyti gilesnius dalykus ir gebėjimas dalintis. Visų renginio organizatorių vardu tariame nuoširdų AČIŪ aukciono dalyviams, jam savo darbus dovanojusiems kūrėjams, visiems rėmėjams“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Komunikacijos vadovė Aldona Jankauskienė.

Aukcionui savo darbus dovanojo „Redos keramikos” keramikė Reda Vaikšnorienė – keramikos dirbinių rinkinius, Anelė Zurlienė meno salonas „Dzyvai“ rankomis austą tautinį kaklaraištį, įmonei, menininkai Arvydas Švirmickas ir Audrius Sarpalius – paveikslus, Alytaus profesinio rengimo centras – kepsninę, Alytaus Soroptimisčių klubas – tortą, meno ir amatų parduotuvė „Mini sodai“ – kompozicijas, Alytaus dailiųjų amatų mokykla – keraminį indą, „Jolantos gėlės” floristė Jolanta Želvienė – samanų ir augalų paveikslus, Zaporižės dailės akademijos studentė Alina Kirilenko – paveikslą, įmonė „Joglė“ išvalė odinę striukę ir vintažinį kelioninį odinį drabužių dėklą-lagaminą. Visokeriopą pagalbą, organizuojant aukcioną, suteikė Alytaus autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ ir jos vadovė Klementina Gruzdienė.

Ačiū!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: