Dzūkų žinios

15min šaltiniai: dėl įtarimų padėjus kontrabandininkams sulaikytas užkardos vadas

Dalintis:
VSAT Kapčiamiesčio užkardos vadas Ramūnas Kulakauskas. (Vidmanto Balkūno, 15min nuotr.)

Neseniai dėl įtarimų prisidėjus prie kontrabandos gabenimo teisėsaugininkai sulaikė vienos Varėnos pasienio rinktinei priklausančios VSAT užkardos kelis pareigūnus, vienas jų užėmė vadovaujančias pareigas. Patikimi 15min šaltiniai patvirtino, kad tarp sulaikytųjų Lazdijų rajone yra Kapčiamiesčio užkardos vadas Ramūnas Kulakauskas.

Pranešimą apie tai, kad VSAT pareigūnai sulaikė 10 su kontrabandos gabenimu siejamų asmenų, du iš jų – pasieniečiai, antradienį per pietus išplatino ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Komunikacijos skyrius.

Lazdijų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Imuniteto valdybos pasieniečiai bei jiems talkinę kolegos iš Kriminalinės žvalgybos bei Specialiosios paskirties skyrių sulaikė dešimt asmenų – 7 Lietuvos ir 3 Lenkijos piliečius. Jie siejami su stambaus kontrabandinių cigarečių krovinio gabenimu.

Du iš sulaikytųjų yra VSAT pareigūnai – Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio užkardos vadas ir tos pačios užkardos jaunesnysis specialistas.

Operaciją Lazdijų rajone pasieniečiai surengė realizuodami anksčiau gautą informaciją apie galimai vykdomas nusikalstamas veikas.

Į VSAT pareigūnų rankas pateko penkios transporto priemonės. Trimis iš jų gabentas stambus kontrabandinių cigarečių krovinys – daugiau kaip 55 tūkstančiai pakelių baltarusiškų cigarečių.

Visi asmenys patalpinti į skirtingas sulaikymo patalpas Lietuvoje. Vykdomos jų apklausos, praneša VSAT.

Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Archyvo duomenys rodo, kad R.Kulakauskas yra sukaupęs didelę tarnybos patirtį, anksčiau jis yra dirbęs VSAT Lazdijų rinktinėje, kur ėjo Sienos kontrolės skyriaus vyriausiojo specialisto pareigas. Po pertvarkų Lazdijų rinktinės VSAT struktūroje nebėra, o R. Kulakauskas Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio užkardai vadovavo bent kelerius pastaruosius metus.

Kaip žinoma, Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai masiškai stabdo kontrabandos gabenimą ir sistemingai apie tai informuoja visuomenę. Retais atvejais pasitaiko, kad prie nusikalstamų veikų vykdymo, jų dangstymo prisideda ir valstybės pareigūnai (žr. susijusius straipsnius). Kai pastarieji demaskuojami, tarnybų atstovai kaskart turi progą pasidžiaugti ir akcentuoti, kad „sistema valosi“.

Kita vertus, kiekvienu atveju galioja ir nekaltumo prezumpcija, visi asmenys laikomi nekaltais, kol priešingai nėra įrodoma įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Abiem VSAT pareigūnams be baudžiamosios atsakomybės, būtų taikoma ir tarnybinė – įrodžius jų kaltę, pasieniečiai būtų atleisti iš tarnybos, pažymima pranešime.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

15min.lt

Muitinės tarpininkas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: