Dzūkų žinios

Kaip atskirti gerą spyną nuo blogos?

Dalintis:

Visų rūšių spynos ir užraktai skirti apsaugoti mus ir savo turtą, tačiau ne visas turtas paprastai yra apsaugotas naudojant tuos pačius įrankius, mechanizmus ir būdus. Tiesą sakant, norint įsigyti naują spyną ar pilną durų spynų komplektą, parduotuvės konsultantai pateiks daugybę įvairių saugumo sprendimų, kurie gali lengvai pasiklysti. Geriausias būdas pasirinkti tinkamą spyną – suprasti jos paskirtį, kurią patalpą jis saugos ir kokio lygio tam patalpai reikia apsaugos.

Beveik pusė Klaipėdos butų turi spynas, kurias profesionalūs vagys gali atidaryti per kelias sekundes. Buto laiptinės durys apsaugotos kodine spyna, kurią atrakinti gali beveik kiekvienas benamis. Žmonės perka pigesnes spynas iš turgų ar kioskų. Šis užraktas tik apsaugo nuo oro srauto. Iš pradžių rekomenduojama pasiskaičiuoti, kokias apsaugos spynas turi turtas, o tada svarstyti, kiek investuoti. Profesionaliems vagims neįveikiamų spynų nėra. Vagis iš karto įvertina, kiek tai užtruks ir kokį triukšmą kels durys. Jie nenoriai eina prie durų, kurios rakinamos stipresnėmis spynomis.

Pagrindinė spyna turi būti šerdinė, kurią patogu atrakinti

Yra galimybė naudoti apsauginę spyną, tačiau jos raktai yra dideli ir nepatogūs. Seifinės spynos turi būti parenkamos pagal viduje esančių lentų skaičių. Kuo daugiau plokščių (galite turėti iki aštuonių), tuo spyna bus saugesnė.

Tereikia nueiti į parduotuvę nusipirkti spynų, profesionalai pasakys kokią spyną geriausia rinktis. Statybinės įrangos parduotuvės konsultantas pasakys tik kainą ir duos spyną, tačiau neišgirsite vertingos informacijos apie jos saugumą, patarimų, kokia spyna geriausiai tinka jūsų durims, kad būtų geriau apsisaugota nuo vagystės. Prieš perkant spyną verta pasidomėti, ar parduodama spyna yra sertifikuota ISO 9001, kas užtikrina aukščiausią gaminio kokybę. Šį sertifikatą turinčios įmonės parduoda brangesnes spynas.

Kaip atrodo žemas apsaugos lygis?

Pradėkime pirkti naują namų apsaugos sistemą su paprasčiausiomis spynomis, kuriomis dažniausiai rakinami įvairūs šeimyniniai kambariai: vonios kambariai, miegamieji ar angos. Šios patalpos dažniausiai yra rakinamos ir jų nereikia atrakinti, montuoti ant durų rankenos ar pačios spynos. Jų ypatybė yra ta, kad jie suteikia taip reikalingą privatumą, tačiau kraštutiniais atvejais juos galima atrakinti ir iš išorės, čia raktas pakeičiamas maža rankena ar svirtimi, kurios negalima išimti ir neštis.

Vidutinis apsaugos lygis, kas tai?

Nors tradicinės šarvuotos durys gali atrodyti kaip puikus būdas apsaugoti namus nuo ilgų pirštų, technologijoms tobulėjant, tokio tipo spynoms galime priskirti tik vidutinį saugumo lygį. Šarvuotos durys paprastai turi dvi skirtingas spynas ir kelis užrakinimo būdus: kai kuriose spynose raktą galima pasukti du ar keturis kartus, suaktyvinant apsauginį kaištį ant pusės arba visų durų. Prie tokio apsaugos lygio galima priskirti ir garažo durų spynas: jos dažnai naudojamos su baterijomis, primenančiomis centrinius automobilių užraktus, kuriuos nesunkiai gali sulaužyti gudresni nusikaltėliai.

Aukštas apsaugos lygis turėtų atkreipti dėmesį

Spynos ir spynų komplektai, kurių prieš keletą metų net nebuvo prekyboje, siūlo itin aukštą apsaugos lygį – išmaniąsias elektronines spynas galima valdyti iš arti ir nuotoliniu būdu. Visus namus galima apsaugoti įdiegus išmaniojo namo apsaugos sistemą, valdomą namų įrenginiais ir išmaniosiomis programėlėmis. Daugeliui žmonių dažnai reikalingoms patalpoms (darbovietėms ir pan.) galima patogiai pasirinkti lustinę kortelę ar spyną, suveikti įvedant norimą skaičių kombinaciją arba keisti pagal poreikį.

Jei pastebėjote, kad turite netinkamą spyną, kreipkitės į Ozo serviso specialistus ir jie padės išsirinkti ir pakeisti seną spyną į naują.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: