Dzūkų žinios

„TikoTiks“ – lyg tvarios mados salonas: jaunimas pademonstravo jo privalumus

Dalintis:
Karolinos Povilanskaitės-Zapereckienės nuotr.

Mados industrija yra viena didžiausių aplinkos teršėjų. Bet būti madingu taip norisi! Tad kaip viską suderinti? Rinktis dėvėtus drabužius, kurti naujus jų derinius ir stebinti pasaulį savo tvariu kūrybiškumu!

Kaip tai įmanoma, pademonstravo būrys jaunų žmonių, dalyvavusių pirmą kartą surengtoje fotosesijoje, kurios modeliai buvo pasipuošę vien tik Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro pakartotinio daiktų naudojimo centre „TikoTiks“ rastais drabužiais. Jie ir patys įsitikino, ir kitiems parodė: čia galima išsirinkti rūbų ir įsimintinai šventei, ir kasdienai, ir laisvalaikiui.

„Šios fotosesijos tikslas ir buvo pademonstruoti, kad „TikoTiks“ centre yra didžiulis dėvėtų drabužių bei kitų naudojimui tinkamų daiktų pasirinkimas, kad žmonės pamatytų tokių daiktų panaudojimo galimybes ir jomis naudotųsi, neskubėdami pirkti, didinti vartojimo, o rinkdamiesi tvarų gyvenimo būdą“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio naudojimo padalinio vadovė Agnė Jučienė.

Fotosesijos idėją įgyvendinti padėjo Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ vadovė Klementina Gruzdienė. Atsakingam vartojimui pirmenybę visoje savo veikloje teikianti moteris subūrė bendraminčius, kuriems fotosesija su dėvėtais drabužiais tapo smagia patirtimi.

„TikoTiks“ centre fotosesijai atrinktus drabužius demonstravo Alytaus jaunimo centro dramos studijos „Skrajokliai“ nariai. Modelius Juliją Elžbietą Grigaliūtę, Ainį Kazlauską, Rugilę Mickevičiūtę, Elzę Markevičiūtę, Nedą Baliukevičių, Vakarę Jarmalavičiūtę šukavo, makiažus darė K. Gruzdienė ir vizažistė Karolina Venciūtė, juos fotografavo Karolina Povilanskaitė- Zapereckienė. Visi fotosesijos dalyviai dirbo be atlygio.

„Tvarumas mūsų gyvenime yra labai be galo svarbus. Visi daiktai savo funkcijas turi atlikti iki galo – nebūti per anksti išmesti, „nurašyti“. Tą darome savo organizacijoje, nuolat skatindami daiktų mainus, ir buvo labai gera matyti, kaip entuziastingai jauni žmonės rinkosi drabužius šiai fotosesijai, kaip apsidžiaugė išgirdę, kad labiausiai patikusius gali pasiimti. Atsakingam vartojimui nereikia didelių pastangų – tam užtenka bent nedidelio noro“, – kalbėjo K. Gruzdienė.

Fotosesija – patrauklus būdas pristatyti naudojimui tinkamus nebenaujus daiktus. Ateityje planuojama rengti fotosesijas su įvairaus amžiaus žmonėmis, pakviesti į jas tėvus ir vaikus.

Pakartotinio daiktų naudojimo centre „TikoTiks“ tolesniam naudojimui paruošiami ir nemokamai arba už simbolinį mokestį atiduodami į mainų punktus „Mainukas“ atnešti daiktai, drabužiai ir avalynė, surinkti tekstilės konteineriais. Į šiuos konteinerius reikia mesti tik tolesniam naudojimui tinkamus rūbus ir avalynę. Prašome sudėti juos į maišus, sandariai užrišti ir nepalikti prie konteinerių. Naudojimui nebetinkamus drabužius ir avalynę reikia mesti į mišrių atliekų konteinerius.

TikoTiks“ centras yra adresu Karjero g. 2A, Takniškių k., Alovės sen., Alytaus rajonas.

Tel. Nr. 8 (643) 35634.

Google Maps: https://goo.gl/maps/mC8VMwH8mhe68RWA7.

Dirba pirmadienį-penktadienį nuo 8 iki 17 val., kas antrą mėnesio šeštadienį – nuo 9 iki 15 val.

Užsukite! Čia yra ką išsirinkti!

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: