Dzūkų žinios

Valdžios neūkiškumas bado akis ir kenkia Lazdijų įvaizdžiui

Dalintis:

Prasidėjus vasaros sezonui, vis daugiau keliautojų užsuka į mūsų kraštą pasigrožėti mūsų gamta, pailsėti prie ežerų. Tam, kad jie po viešnagės mūsų krašte išsivežtų kuo geresnius įspūdžius, reikia nuolat rūpintis tvarka lazdijiečių ir rajono svečių poilsio vietose, tačiau apie tai užmirštama.

Ar visos poilsio vietos tinkamai parengtos vasarai? Ar dėl neūkiškumo ir netvarkos neteks raudonuoti prieš svečius?

Aktyvūs lazdijiečiai stebi situaciją ir pastebėtomis negerovėmis dalijasi socialiniuose tinkluose.

Štai socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje Lazdijų bendruomenė iš mūsų krašto kilusi, o dabar Klaipėdoje gyvenanti Irma Žukienė įkėlė dvi Baltajo ežero paplūdimio nuotraukas, kuriose matyti, kaip atrodė šis paplūdimys, kai buvo įrengtas, ir kaip atrodo dabar.

Irma rašo:

„Raskite 10 skirtumų.
Pirmąją nuotrauką išvystame informaciniame stende prie įėjimo į Baltajo ežero pliažą.  Pirmoji karšta šios vasaros diena, automobilių aikštelė pilna, nemažai dviratininkų ir ateinančių pėstute iš miestelio. Oras puikus, pliažas, ką byloja nuotrauka stende, taip pat.
Tačiau koks laukia nusivylimas, atėjus prie ežero.
Supuvusi persirengimo kabina su išlūžusiomis grindimis, visiškai apžėlusi pakrantė, įbristi į vandenį įmanoma vos metro pločio properšoje, žolė nepjauta.
Sakysite, važiuokit prie Dusios, Metelio ar kur nors toliau? Bet juk pliažas, kaip informuoja rodyklės, stendas, automobilių sustojimo vieta ir šalia jos nuostabios naujos penkios turbo- šiukšliadėžės, taip ir laukiančios daugybės poilsiautojų, yra čia, prie Baltajo. 
Atrodo, kad gražinamas tik fasadas, o kas yra už jo, jau nesvarbu. O gaila, nes daugybė žmonių, pravažiuojančių pro Lazdijus, pamatę žemėlapyje vietą pailsėti ir nusimaudyti, tikisi rasti tokią vietą. Deja, jų laukia nusivylimas. O vietiniai tiesiog nusivylę ir vėl, atėjus vasarai.“

Puiku, kad atsiranda pilietiškų žmonių, kuriems rūpi Lazdijų įvaizdis. Gal atsakingos institucijos atkreips dėmesį į šias pastabas? Gal imsis tvarkyti šią mūsų gėdą? Gal dar kartą patikrins visas lankytinas ir rekreacijai skirtas rajono vietas?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: