Dzūkų žinios

Vyrą ir nepilnametę vaikėsi dviejų rajonų policija

Dalintis:

Alius Mikelionis

Lazdijų ir Alytaus policija vaikėsi dideliu greičiu nuo pareigūnų sprukusį „Mazda“ automobilį.

Seirijuose patruliavę policininkai pamatė jiems gerai pažįstamą dvidešimt ketverių metų vyrą. Pareigūnai, žinodami, kad vyrui atimtos teisės vairuoti, stabdė automobilį, tačiau šis nepakluso – prasidėjo bėglio persekiojimas.

„Mazda“ dideliu greičiu skriejo Alytaus kryptimi, todėl Lazdijų policininkai paprašė Alytaus policijos pagalbos.

Alytaus rajone vyrą persekiojo jau trys policijos ekipažai.

„Mazdą“ sustabdyti pavyko priverstinai, kai ties Miroslavo žiedine sankryža automobilis pervažiavo taip vadinamąjį „ežį“. Paaiškėjo, kad automobilį išties vairavo vyras, kuriam atimta teisė vairuoti.

Bėglys administracine tvarka buvo ne kartą baustas: už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, turto sugadinimą, pasipriešinimą valstybės tarnautojui. Kartu su vyru automobilyje buvo ir policijai žinoma šešiolikmetė.

Abu buvo puikiai nusiteikę – aiškino, kad nuo policijos sprunka, kad šie turėtų darbo, pateisintų gaunamą algą.

Vien tik per penkis šių metų mėnesius minėtas vyras šešis kartus vairavo transporto priemonę neturėdamas tam teisės, buvo baustas už tai, kad yra pasienio ruože, nors įtrauktas į asmenų sąrašą, kuriems draudžiama ten būti.

Lazdijų rajono gyventojui už pastarąjį vairavimą be teisių ir mėginimą bėgti nuo policijos surašyta dar viena administracinė bauda. Po gaudynių šešiolikmetę pasiėmė sesuo, nuo policijos sprukusiam vyrui surašytas protokolas, po to jis paleistas. Pasak Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Kristinos Janulevičienės, minėtas asmuo sukaupęs baudų jau už ne vieną dešimtį tūkstančių.

Teisės ir teisėtvarkos komitete dirbantis Seimo narys, alytiškis Julius Sabatauskas mano, kad tokie piktybiškai veikiantys asmenys, keliantys pavojų kitiems eismo dalyviams, jaučiasi nebaudžiami, nes iš jų negalima išreikalauti baudų, mat šie dažniausiai turtu savo vardu nedisponuoja, pažeidėjai išvengia ir sulaikymo, kadangi Lietuvos Respublikos Konstitucinis teismas yra išaiškinęs, jog už tokius administracinius nusižengimus pažeidėjui negali būti skiriamos realios laisvės atėmimo bausmės.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: