Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Antradienį FB paskyroje pasirodė panegirika, kad kelio atkarpoje Seirijai–Paserninkai–Vainiūnai greitai prasidės asfaltavimo darbai. Bet kalbama, kad rangos darbus atliekanti įmonė yra sudėtingoje finansinėje situacijoje. Penkti metai įmonė dirba nuostolingai, kalbama, kad stringa atsiskaitymai su asfalto tiekėjais, įmonė pardavė savo filialą Lenkijoje, kad padengtų bent dalį įsiskolinimų, taip pat išparduoda ir savo technikos bazę. Įmonei dar pakanka pajamų susimokėti mokesčius, kad galėtų sudalyvauti savivaldybių organizuojamuose konkursuose, bet juos laimėjus, darbai užsitęsia ilgiau nei nurodoma sutartyse. Įdomu, kaip bus šiuo atveju, ar laiku sulauksime naujo kelio?

Nuo šiol vakarais Bajoriškių gyvenvietėje (Lazdijų sen.) bus šviesiau. Čia, Kalnų ir Pušų gatvėse, įrengti papildomi žibintai. Papildomas apšvietimas atsirado ir Veisiejuose, Dzūkų gatvėje. Tapo ne tik šviesiau, bet ir saugiau. Savivaldybė išgirdo vietos gyventojų prašymus padidinti eismo dalyvių saugumą. Kaip sakė A. Vienuolio dramos personažas: „Gyvenkime ne prieblandoje, bet šviesoje“.

• Aplink hipodromą vyksta vaikiški žaidimai. Kai kas turi norą Lazdijuose sukurti mažąjį Londoną. Pavadino tribūną Karalienės vardu, nusprendė surengti žirgų ir skrybėlaičių šventes, visai kaip monarchės tėvynėje vykstantį Karališkąjį Askotą (Royal Ascot). Tai – vienas prestižiškiausių renginių Anglijoje, skaičiuojantis trijų šimtų metų istoriją ir garsėjantis ne tik eikliais žirgais, bet ir ypač elegantiškomis damomis. Deja, Lazdijų pirmosios damos neužkibo už londonietiško masalo, bet dalyvavo partinėje baliuškoje Noragėliuose. Še tau, špyga taukuota.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.

Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: