Dzūkų žinios

Iniciatyvūs lazdijiečiai padovanojo ukrainiečiams autobusiuką

Dalintis:
Kaip paaiškėjo, šį autobusiuką vietinė ukrainiečių valdžia nusprendė skirti iš jėgerių suformuotai karinei kuopai važiuoti į fronto liniją.

Karui Ukrainoje vykstant jau penktas mėnuo, už savo žemę kovojantiems ukrainiečiams į pagalbą skuba viso civilizuoto pasaulio žmonės. Šioje situacijoje nuošalyje nelieka ir Lazdijų krašto žmonės. Prieš kurį laiką lazdijiečiai padovanojo ukrainiečiams automobilį, o neseniai į Ukrainą išvažiavo už lazdijiečių suaukotus pinigus nupirktas autobusiukas, kuriuo naudosis Vakarų Ukrainos kovotojai.

Šios iniciatyvos autorius Zigmas Kukučionis pasakojo, jog į Vakarų Ukrainą jis su bičiuliais jau kelerius metus važiuodavo slidinėti.

„Mes ten paprastai apsistodavome pas tokią moterį, Nataliją Kulčicką, kuri turi kepyklėlę ir kepa duonos gaminius. Ir šiemet buvome pas ją, vasario 20 dieną sugrįžome į Lietuvą. Tada jie ramiai dirbo savo darbus, dar nebuvo nei panikos, nei nerimo. Kai prasidėjo karas, aš jai parašiau, paklausiau, gal reikia kokios pagalbos“, – pasakojo Z. Kukučionis.

Lazdijietis teigė, jog pradžioje Natalija parašė, kad pagalbos jiems nereikia, o vėliau pranešė, kad jiems labai reiktų greitosios medicinos pagalbos automobilio.

„Žinodami, kokie reikalavimai keliami tokio tipo automobiliams, mes atsakėme, jog neturime galimybės jiems gauti tokio automobilio“, – sakė Z. Kukučionis.

Vėliau Natalija parašė, kad ji kepa duoną, pyragus ir veža į fronto liniją, todėl jai labai praverstų autobusiukas.

„Per skelbimus susiieškojau autobusiuką, suderinau modelį, kad jai tiktų. Radom tinkamą Vokietijoje, parsivarėme į Lazdijus. Po to paskelbėme akciją, prašydami prisidėti prie šios paramos. Smagu, kad žmonės atsiliepė ir pinigų paaukojo, mūsų žmonės neabejingi ukrainiečių bėdai“, – teigė Zigmas.

Jis pasakojo, kad lazdijiečiai labai dosniai aukojo, skirdami nuo 5 iki 400 eurų.

Vyrai Lazdijuose autobusiuką paremontavo, kad jis būtų tinkamas važinėti, tada paprašė, kad kas nors iš Ukrainos atvažiuotų jo parsivaryti. Kaip paaiškėjo, šį autobusiuką vietinė ukrainiečių valdžia nusprendė skirti iš jėgerių suformuotai karinei kuopai važiuoti į fronto liniją.

Į autobusiuką buvo sukrauta gausybė paaukotos labdaros – medikamentų, turniketų, drėgnų servetėlių, maisto, higienos priemonių, visko, ko ukrainiečiams šiuo metu labiausiai reikia. Stovėjo žmonės prie parduotuvių ir rinko labdarą.

Ukrainiečiai persidažė tą autobusiuką, susitvarkė, manau, kad jis jau atlieka savo darbą“, – sakė Z. Kukučionis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: