Dzūkų žinios

Jei norite, kad konteineris būtų ištuštintas – jį reikia ištraukti prie kelio

Dalintis:
Individualūs atliekų konteineriai turi būti laikomi privačioje valdoje. (ARATC nuotr.)

Keturi konteineriai: maisto, mišrioms, pakuočių ir stiklo atliekoms. Tokį komplektą turi daugelio individualių namų gyventojai. Vieni jį laiko prie kiemo tvoros, kiti – kiemo viduje, o pastaruoju metu vis daugiau žmonių konteineriams atitveria specialias vietas prie įvažiavimų į kiemus, prie gyvatvorių ir pan.

Svarbu žinoti, kad atliekų konteineriai turi būti tik laikomi privačioje valdoje ir tokioje vietoje, kad prie jų negalėtų prieiti, jais naudotis ar jų sugadinti pašaliniai asmenys. Konteinerių laikymo vietų negalima įrenginėti valstybinėje žemėje, bendro naudojimo erdvėse, prie bendro naudojimo kelių ar įvažiavimų.

Konteinerių ištuštinimo dieną konteineriai turi būti išstumiami ir pastatomi kiek įmanoma arčiau važiuojamosios dalies, kuria organizuojamas mišrių komunalinių atliekų surinkimo maršrutas, ir pastatomi taip, kad netrukdytų judėti transporto priemonėms bei praeiviams.

Jeigu konteinerių tuštinimo dieną konteineris į nurodytas vietas neišstumiamas, atliekos surenkamos kitą, pagal paslaugų teikimo grafiką nustatytą konteinerių tuštinimo dieną.

Ištrauktą konteinerį ištuštinę atliekų vežėjai privalo uždaryti jo dangtį ir palikti konteinerį už kelio juostos ribos.

Vežėjai neprivalo grąžinti ištuštintų konteinerių į jų pastatymo vietas privačiose valdose. Ištraukti konteinerius ištuštinimui, kaip ir grąžinti juos į nuolatinę stovėjimo vietą turi patys atliekų turėtojai.

Primename, kad vežėjai netuština konteinerių, jeigu juose aptinkama neleistinų atliekų. Nustačius, kad konteineryje yra neleistinų atliekų, ant jo klijuojamas lipdukas su užrašu NETUŠTINTI. Tokiu atveju gyventojas privalo tinkamai išrūšiuoti atliekas ir konteineris bus ištuštintas kito apvažiavimo metu.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: