Dzūkų žinios

Ligoninės darbuotojai kyla į kovą už savo teises

Dalintis:
Lazdijų ligoninė
Merė šnekėjo gražiai, bet kaip bus, nežinome. Per 7 darbo dienas ji turėtų mums atsakyti“, – sakė ligoninės darbuotoja.

Problemos Lazdijų ligoninėje vis nesibaigia. Ilgą laiką buvo kovojama, kad nebūtų uždaryti du ligoninės skyriai, o dabar į paviršių išplaukė problemos dėl darbuotojų apmokėjimo už darbą tvarkos. Ligoninės Priėmimo ir rentgeno padalinių darbuotojai, nepatenkinti apmokėjimo už darbą tvarka, kreipėsi į merę Ausmą Miškinienę, prašydami išspręsti su priedais už darbą susijusias problemas.

Viena iš ligoninės slaugytojų (pavardė redakcijai žinoma) „Dzūkų žinioms“ pasakojo, jog kai kurie ligoninės darbuotojai jaučiasi skriaudžiami, nes negauna priedų už sunkų darbą.

„Mes Priėmimo skyriuje dirbame itin dideliu darbo krūviu, mums labai sunku, po budėjimo beveik nepajėgiame namo pareiti. Žinome, kad kitų ligoninių Priėmimo skyriaus darbuotojams mokami priedai, o mus labai skriaudžia. Mes labai daug dirbam ir nieko neuždirbam. Mūsų atlyginimas prieš mokesčius – 860 eurų. Net vaistams neuždirbame. Tai yra baisu, dar skaudžiau, kad susiduriame su melu, kad neva mūsų atlyginimai nemaži“, – kalbėjo pašnekovė.

V.-Jelisejevas
V. Jelisejevas.

Moteris teigė, jog ligoninėje buvo susirinkimas dėl šios problemos, tačiau, anot jos, ligoninės vadovas tik pats kalbėjo, į darbuotojus nekreipė jokio dėmesio.

„Tokio nesiskaitymo su darbuotojais buvau nemačiusi. Mes bandėme kelti savo problemas, bet jis nekreipė dėmesio ir kalbėjo vienas, išėjo toks pasišaipymas, tada nusprendėme kreiptis į merę“, – pasakojo slaugytoja.

Moteris pasakojo, jog merė juos išklausė, o ligoninės atstovai įteikė jai raštą, kuriame išdėstė savo problemas.

„Merė šnekėjo gražiai, bet kaip bus, nežinome. Per 7 darbo dienas ji turėtų mums atsakyti“, – sakė ligoninės darbuotoja.

Laikinasis ligoninės vadovas Vladimiras Jelisejevas sakė, jog situacija yra kontroliuojama.

„Slaugytojos su manimi nesitarė, nors jas matau kasdien. Vienos nori vienų dalykų, kitos – kitų, bet reikia sulaukti biudžeto, nes nėra pinigų, įstaiga metus baigė su minusu“, – sakė V. Jelisejevas.

Paklaustas apie priedus, laikinasis ligoninės vadovas sakė, jog, pasibaigus kovidui, valstybė nuėmė priedus, o ligoninė neturi lėšų jų mokėti.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: