Dzūkų žinios

Ligoninės darbuotojai reikalauja nepriklausomo audito

Dalintis:
Lazdijų ligininė
Praėjusią savaitę ligoninėje vyko darbuotojų susirinkimas, kuriame laikinajam vadovui buvo užduota nemažai klausimų. Jei apmokėjimo už darbą tvarka nesikeis, darbuotojai neatmeta ir streiko galimybės.

Į paviršių iškilus Lazdijų ligoninės darbuotojų apmokėjimo už darbą problemoms, šie įtaria, kad ligoninės vadovybė neracionaliai ir neteisingai naudoja ligoninės pinigus, todėl pareikalavo audito, kurį atliktų nepriklausomi auditoriai. Jei apmokėjimo už darbą tvarka nesikeis, darbuotojai neatmeta ir streiko galimybės.

Kaip praėjusią savaitę rašė „Dzūkų žinios“, ligoninės Priėmimo ir Rentgeno padalinių darbuotojai, nepatenkinti apmokėjimo už darbą tvarka, lankėsi pas merę ir paliko jai raštą, kuriame išdėstė savo problemas.

Praėjusią savaitę ligoninėje vyko darbuotojų susirinkimas, kuriame laikinajam vadovui buvo užduota nemažai klausimų. Viena iš ligoninės slaugytojų (pavardė redakcijai žinoma) „Dzūkų žinioms“ pasakojo, jog susirinkime nebuvo gauta jokių konkrečių atsakymų, tačiau moterys pareikalavo atlikti ligoninės finansinį auditą, pridurdamos, jog jį turėti atlikti ne vietiniai auditoriai, bet nepriklausomi specialistai.

Susirinkimo protokolą, kuriame užfiksuotas reikalavimas atlikti ligoninės nepriklausomą auditą, ligoninės darbuotojai ketina perduoti merei.

„Jei situacija nesikeis, Priėmimo skyrius ir Rentgeno padalinio darbuotojai ketina išeiti iš darbo. Kita vertus, tegul išeina iš darbo tie, kurie yra neteisūs“, – sakė ligoninės darbuotoja.

Moteris sakė, jog darbuotojams kartais atrodo, kad ligoninės vadovai galimai kažkur plauna pinigus, o darbuotojus skriaudžia.

„Mūsų krūvis didėja, mūsų trūksta, o vadovas, prisikvietęs visokių darbuotojų iš pašalies, moka jiems tūkstančius eurų, todėl reikia audito. Reikia, kad gerai papurtytų, kad išsiaiškintų, kur jie tuos pinigus deda. Kartais atrodo, kad ligoninėje visokių darbuotojų, kurių mes net nepažįstam, daugiau nei mūsų – medikų. Štai gydytojas P. – prisirašo ligonių, jo darbo laikas iki pusės dešimtos. Jis atvažiuoja ir po pusvalandžio išvažiuoja, o gauna didelį atlyginimą. Galimai ir jo ligoniai iš oro prirašyti? Priimta gausybė įvairių darbuotojų, o mus dusina“, – skundėsi slaugytoja.

Jos teigimu, Lazdijuose daugėja ligonių, sensta rajonas, o slaugytojos čia dirba daug metų, joms darbo tik daugėja.

„Jie atėjo, paims pinigus ir išvažiuos, o mes liksime ir toliau gydysime mūsų žmones už varganą atlyginimą“, – kalbėjo moteris.

Slaugytoja teigė, jog Priėmimo skyriuje jos dirba padidintą darbo krūvį, labai sunku, po budėjimo vos pajėgia namo pareiti. Kitų rajonų ligoninių Priėmimo skyriaus darbuotojams mokami priedai, o lazdijietės jaučiasi labai skriaudžiamos. Priėmimo skyriaus slaugytojų atlyginimas prieš mokesčius – 860 eurų.

Nors Sveikatos apsaugos ministerija dar anksčiau yra pareikalavusi visoms sveikatos priežiūros įstaigoms pasitvirtinti darbo apmokėjimo tvarką, tačiau Lazdijų ligoninė tokios tvarkos iki šiol nėra parengusi.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: